Hudba a film

V Bombaji premietajú romantický film už takmer 20 rokov

"Niektorí videli bollywoodsky film už stokrát."

TASR, 28. februára 2015 8:00
Ilustračné foto Foto: Box Office
Romantický, viac ako trojhodinový bollywoodsky film Dilwale Dulhaniya Le Jayenge, ktorého názov by sa dal preložiť ako Odvážni vezmú nevestu so sebou, zostane po protestoch fanúšikovskej obce aj po takmer 20 rokoch premietania v programe jedného z bombajských kín.

Snímku renomovaného indického režiséra Adityu Chopru s bollywoodskou hviezdou č. 1 Shah Rukh Khanom a jeho kolegyňou Kajol v hlavných úlohách chceli z ponuky vyradiť tak vedenie spomínaného kina, ako aj filmové štúdio. Film si však od októbra 1995 aj po 1010 týždňoch nachádza popri stálych i nových stúpencov, píše tlačová agentúra DPA.



Bolo tak iba logické, že fanúšikovia reagovali na zámer vyradiť film z programu s pobúrením a samotný riaditeľ kina priznal stovky protestných telefonátov. Viacerí z divákov vraj film videli už 100-krát.

Produkcia indickej továrne na sny - Bollywoodu - je charakterizovaná ľúbostnými príbehmi, okorenenými hudobnými a tanečnými vsuvkami, aj keď sa i v nej v posledných rokoch objavujú akčné príbehy s miestnym koloritom. Indický filmový priemysel vyprodukuje až 1000 noviniek ročne, čím sa aj v celosvetovej relácii radí na čelo rebríčka filmovo vyspelých krajín.

ODPORÚČAME AJ:
Conchita Wurst: Od rakúskeho chlapca po superstar
Búrlivé odovzdávanie 87.ročníka cien Oscarov, polonahý Neil Patrick
Slovenskí saxofonisti predstavili v Indii ragtime a hot jazz
O Oscaroch sa rozhodne v nedeľu
IMT Smile v retro štýle: Album Valec vychádza na vinylovej platni

Komentáre