Hudba a film

IMT Smile v retro štýle: Album Valec vychádza na vinylovej platni

"Kapela IMT Smile pre svojich fanúšikov pripravila valentínsky darček v podobe novej skladby Pri Tebe. "

Webmagazin.sk/TASR, 17. februára 2015 8:00
IMT Smile Foto: FOTO TASR - Oliver Ondráš
Skupina IMT Smile predstavila v slovenskom éteri novú skladbu s názvom Pri Tebe. Je v poradí už tretím singlom z očakávaného nového albumu. Ten sa bude volať Na ceste 1979 a ponúkne desať piesní, ktorých autorom je Ivan Tásler. Spolu s novým singlom skupina zverejnila aj obal albumu.

Kapela IMT Smile pre svojich fanúšikov pripravila valentínsky darček v podobe novej skladby Pri Tebe. Text piesne, ktorej slová potešia nejednu romantickú dušu, napísal Vlado Krausz.
„Vlado je IMT Smile. Je jeden z nás. Je až neuveriteľné, ako dokonale vie vyjadriť moje pocity bez toho, aby som mu čokoľvek naznačil. Opäť sa dostal ako keby do mňa. Pri Tebe je jedna z najosobnejších skladieb, aké sme spolu spravili,“ uviedol pre médiá k novej piesni líder kapely Ivan Tásler.



Jubilejný desiaty radový album vychádza už o necelý mesiac, 13. marca vo vydavateľstve Universal Music, s ktorým skupina spolupracuje už od roku 1998, keď prvýkrát vyšiel album Valec. Ten sa minulý rok dočkal reedície s remastrovaným zvukom, o ktorý sa postarali zvukoví majstri z legendárnych Abbey Road Studios. Najúspešnejší album IMT Smile vyšiel pred pár dňami v limitovanom počte aj na vinylovej LP platni.

„Je to naša prvá vinylová platňa v histórii skupiny. Veľmi sa z nej tešíme. Vždy to bol môj sen vydávať albumy okrem klasických CD nosičoch aj na vinyle,“ doplnil Ivan Tásler.

Týždeň po vydaní nového albumu Na ceste 1979 vyštartuje skupina na koncertnú šnúru s názvom Na ceste tour. Prvým bude koncert 20. marca v Nitre. TASR informoval PR manažér Marek Kučera.

ODPORÚČAME AJ:
Limp Bizkit príde okoreniť rockový život v Bratislave
Pád hviezdnej speváčky bol rýchly, pred tromi rokmi odišla navždy
Megahviezda Katy Perry bude koncertovať v Bratislave
Sam Smith sa stal kráľom hudobného galavečera Grammy
Ewa Farna pripravuje akustické turné, príde aj do Bratislavy

Komentáre