Hudba a film

Pád hviezdnej speváčky bol rýchly, pred tromi rokmi odišla navždy

"Kto by si nepamätal jedinečnú pieseň I Will Always Love You z filmu Osobný strážca... Práve táto pieseň odštartovala hviezdnu kariéru speváčky Whitney Houston. "

Webmagazin.sk, 12. februára 2015 15:00
Whitney Houston Foto: TASR/AP
Pád talentovanej hviezdy bol rýchly. Pred tromi rokmi, presne v deň udeľovania cien Grammy, poslednýkrát vydýchla jedna z najlepších umelkýň sveta.

Od vtedy, čo Whitney v roku 1985 debutovala albumom s piesňami The Greatest Love Of All, How Will I Know alebo Saving All My Love For You, plnila obálky časopisov. Stala sa z nej hviezda svetového formátu. Whitney Houston získala šesť sošiek Grammy a mnoho iných ocenení. Hrala vo viacerých filmoch a ľudia si ju obľúbili vďaka jej neuveriteľnému hlasu.

V roku 1993 sa vydala za Bobbyho Browna, ktorého mnohí vinia z toho, že ju doviedol k drogám. Manželstvo naplnené láskou, ale aj hádkami, urážkami a problémami. Po niekoľkých rokoch sa rozviedli, no stále ich spájala dcéra Bobbi Kristina. Spočiatku sa Whitney darilo tajiť svoju závislosť od alkoholu a drog. Neskôr to bolo počuť na jej hlase, musela rušiť koncerty a z popovej divy sa stala uzavretá troska.

Americká speváčka zomrela v deň 54. ročníka udeľovania cien Grammy vo veku 48 rokov. Našli ju vo vani v hotelovej izbe v Beverly Hills. Príčinou smrti bola kombinácia liekov, piva a drog. Hudobný priemysel sa dlho nevedel spamätať z jej tragickej smrti. Whitney je stále považovaná za skvelú speváčku s jedinečným darom.

Jennifer Hudson vzdala úctu zosnulej speváčke počas udeľovania cien Grammy:


Tri roky po jej smrti sa situácia opakuje. Jej dcéra Bobbi Kristina momentálne leží v kóme v nemocnici po tom, čo ju jej manžel Nick Gordon našiel vo vani dolu tvárou. Rodina nevydala žiadne vyjadrenie o stave speváčkinej dcéry, no podľa posledných informácií je jej stav kritický.

Pripomeňme si Whitney Houston, speváčku nevídaných rozmerov:


ODPORÚČAME AJ:
Skupina Družina oslavuje znovuzrodenie novým albumom
Opera Blúdiaci Holanďan zamieri aj do slovenských kín
Ewa Farna pripravuje akustické turné, príde aj do Bratislavy
Boba Marleyho pochovali s marihuanovým jointom
Začína festival Berlinale, možno ho nazvať aj festivalom silných žien

Komentáre