Cestovanie

Last minute centrum má už aj letisko v Bratislave, čo to znamená?

"Ak ste flexibilní, rýchlo sa rozhodujete, cestovať môžete hneď a nezáleží vám na cieľovej destinácii, ale na výhodnej cene, centrum je ako stvorené práve pre vás."

TASR, 4. júla 2014 13:00
Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván


Trendom posledných rokov je odkladať výber dovolenky na poslednú chvíľu a cieľom nie je vytúžená destinácia, ale lákavá cena. Nové Last minute centrum, ktoré má všetky predpoklady do bodky tento plán naplniť, funguje už aj na Letisku M. R. Štefánika v Bratislave. Ponúka voľné miesta v dovolenkových letoch aj v deň odletu. Počas obdobia letnej sezóny ho prevádzkuje online dovolenkový portál verne.sk.

Ultra last minute dovolenky sú určené najmä pre tých, ktorí sú pri plánovaní dovoleniek flexibilní, vedia sa rýchlo rozhodnúť a vycestovať ihneď, prispôsobiť sa času odchodu a vybrať si z dostupnej, často už obmedzenej ponuky destinácií alebo hotelov. Cestovať zato môžu za výhodné ceny.

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš
Last minute centrum je online pripojené na rezervačné systémy slovenských a zahraničných cestovných kancelárií. V prípade vypredaných letov na poslednú chvíľu z Bratislavy tak cestujúci môže nájsť tiež dovolenku s odletom z Košíc, Popradu a Sliača, ale aj z Viedne, Budapešti, Prahy či iných európskych letísk.

Aj neskoršie termíny


Centrum s aktuálnymi ponukami ultra last minute dovoleniek je umiestnené v odletovej hale letiska. Ak si cestujúci na mieste nevyberie z momentálnej ponuky dovoleniek na poslednú chvíľu alebo budú najbližšie odlety vypredané, v Last minute centre si môže rezervovať dovolenku aj na neskoršie termíny.

Z údajov portálu vyplýva, že približne 30 percent dovolenkárov si kupuje pobyt cez internet a takmer polovica ľudí si v júni tohto roka rezervovala online dovolenku sedem a menej dní pred odletom. Priemerný čas rezervácie leteckej last minute dovolenky je 17 dní pred odletom a oproti minulému roku sa skrátil o štyri dni. Denne je v letnej sezóne v ponuke priemerne 12 až 15 dovolenkových letov z bratislavského letiska. Najobľúbenejšie letecké destinácie s odletom zo Slovenska sú Turecko, Egypt, Španielsko, Grécko, Tunisko a Bulharsko.

ĎALŠIE ČLÁNKY:


Máte rešpekt pred lietaním? Upokojí vás sedemhodinový dokument
Dovolenková fotoinšpirácia: Azúrové Nice očarí každého
Pozor na dovolenkové suveníry, za niektoré hrozí pokuta či väzenie
Francúzsko chce viac turistov. Plán? Byť k nim milší
Chorvátsky ostrov Lastovo ponúka meter pôdy len za jeden cent
Nudíte sa v snobských rezortoch? Relaxujte na hippies pláži v Rumunsku

Komentáre