Život

Negatívne myšlienky vás môžu zničiť. Zbavte sa ich

"Ak uvažujete negatívne a zameriavate sa na samé negatívne veci, na šťastný život môžete zabudnúť. "

Zuzana Onufer, 29. apríla 2015 12:00
Foto: TASR/AP
Negatívne myslenie má obrovskú silu. Môže zničiť vaše zdravie, vzťahy, kariéru ako aj celý život. Zo začiatku si to možno neuvedomíte, ale dôsledky negativizmu vás skôr či neskôr dostihnú. Ako tomu zabrániť a spamätať sa ešte skôr, ako bude neskoro?

Negatívne myslenie ovplyvňuje váš mozog


Nikto nie je imúnny voči negatívnym myšlienkam. Každý sa občas cíti nešťastne a trápi sa kvôli niekomu alebo niečomu. Zatiaľ však čo väčšina ľudí premýšľa negatívne vtedy, keď sa cíti zle, niektorí si bezdôvodne negatívnymi myšlienkami ničia každodenný život. Ak teda máte pocit, že vaša myseľ je zaťažená negatívnymi myšlienkami, mali by ste sa ich zbaviť tak rýchlo, ako je to len možné. Poobedný spánok, meditácia a čítanie kníh patrí medzi osvedčené spôsoby, ako dostať do nášho života dennú dávku pozitívneho myslenia

Negativistickí ľudia vám vysávajú energiu


Jete zdravo, pravidelne cvičíte, ste pozitívne naladení, napriek tomu máte pocit, že ste bez energie. Dôvodom môže byť to, že trávite príliš veľa času s negatívnymi ľuďmi, ktorí sú doslova energetickými upírmi. Ideálne by bolo nestretávať sa s takýmito ľuďmi vôbec. Avšak niekedy sa to nedá, ak sú takýto negativisti vaši rodičia, súrodenci alebo kolegovia v práci. Napriek tomu sa aspoň snažte obmedziť množstvo času, ktorý s nimi strávite.

Negativizmus vedie k depresii


Viaceré štúdie preukázali, že negativizmus je jednou z hlavných príčin úzkosti a depresie. Ak tomu chcete predísť, viac sa pozorujte, zanalyzujte si, o čom premýšľate, na čo často myslíte. Ak vám negatívna myšlienka zatieni myseľ, skúste sa od nej odvrátiť. Choďte sa poprechádzať po čerstvom vzduchu, uvarte si obľúbené jedlo alebo zavolajte svoju priateľku na kávu. Pozitívnym naladením a smiechom účinne zabojujete proti úzkosti a depresii.

Negatívne myslenie ničí vaše zdravie


Negativizmus je príčinou množstva zdravotných problémov. Nejde len o spomínané psychické problémy, ale aj o chronickú únavu, srdcové ochorenia či rakovinu. Kto sa často trápi myšlienkami o chorobách, ktoré by teoreticky mohol dostať, tak si nejakú z nich aj privolá. Negatívni ľudia preto častejšie navštevujú lekára a je dokázané, že majú aj kratší život. Ak to chcete zvrátiť, začnite myslieť pozitívne. Svoje psychické zdravie si posilnite cvičením jogy a fyzické napríklad ranným behom. Začnite deň zdravými raňajkami a úsmevom, čo vás nabije pozitívnou energiou do celého dňa.

Nízke sebavedomie


Ľudia, ktorí trpia nízkym sebavedomím, nie sú schopní žiť šťastný život. Ak druhým závidíme ich úspech a denne sa trápime tým, že čo všetko oni dosiahli a aký som ja chudák, tak tým chudákom aj navždy ostanete. Kým negatívne myšlienky, môžu mať vplyv na naše sebavedomie, negativisti si ho zničia úplne. Nedovoľte, aby sa to stalo. Prácou na zvyšovaní sebavedomia a budovaní sebadôvery zastavíte aj negativizmus vo vašom živote. Nesúďte ostatných, snažte sa s každým vychádzať, vrátane svojich nepriateľov. Týmto spôsobom, budete nielen hrdí sami na seba, ale získate si aj rešpekt a ocenenie od ľudí vo vašom okolí.

Vytesniť negatívne myslenie zo svojho života je dlhý proces. Stojí to veľa času a úsilia, vyžaduje si to urobiť aj radikálne zmeny vo vašom každodennom živote. Stojí to však za to. Využívaním sily pozitívneho myslenia budete vyzerať a aj cítiť sa úžasne každý deň.
Zdroj: en.amerikanki.com

ODPORÚČAME AJ:
Nerobte paniku: Päť dôvodov meškajúcej menštruácie
Päť dôvodov, prečo ženy žijú dlhšie než muži
Nasledujte svoje sny: Tu je desať dôvodov, prečo sa to oplatí
Rukopis génia, ktorý rozlúštil nacistický kód, predali za milión USD

Komentáre