Život

Manuál na prvé rande: Ako komunikovať?

"Konverzácia pri prvom stretnutí môže byť trápna. O čom sa rozprávať? Kde je hranica?"

Tomáš Kušnír, 3. februára 2016 9:00
Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Nerozprávajte o filmoch


Aj vy zvyknete chodiť na prvé rande do kina? Film nemusí byť ten najlepší spôsob, ako zaujať potenciálneho partnera. Psychológ Richard Wiseman prináša zaujímavé zistenie. Iba 9% dvojíc, ktoré sa na prvom rande rozprávali o filmoch, sa chceli stretnúť znovu. Prečo? Podľa Wisemana to môže byť kvôli rozdielom medzi mužmi a ženami. Nežnejšie pohlavie preferuje romantické komédie, páni si radšej pozrú Hviezdne vojny. Tému kinematografie môžete skúsiť vymeniť za cestovateľské vášne.

Prezradiť tajomstvá?


Osobné informácie môžu zlepšiť komunikáciu na prvom stretnutí. Nemusíte tomu druhému prezradiť vaše najväčšie tajomstvá a spomínať najhoršie zlozvyky. Mohli by ste to pokaziť. Výskum psychológa Arthura Arona poukazuje na to, že úprimný rozhovor nemusí byť dlhý a aj tak môže vytvoriť silné puto. Jeho experiment sa zakladal na rozhovoroch so ženami, ktorých sa pýtal otázky na telo. Aká je vaša najhoršia spomienka? Čo pre vás znamená priateľstvo?

Spôsob komunikácie


Pri prvom rozhovore nie je dôležitý iba predmet konverzácie, ale aj spôsob. Ako uspieť? Nesnažte sa dominovať, ale skúste prispieť niečím ku každej téme a doplniť svojho respondenta. Je to ako v tenise. Príde k vám loptička a vy ju odpálite naspäť. Snažte sa mieriť presne, nechcete toho druhého zahnať do autu.

ODPORÚČAME TIEŽ:
Zložíte Rubikovu kocku za jednu sekundu? On áno
Whittlesey: Najzachovanejšie obydlia z doby bronzovej v Británii
Poškodila vám posypová soľ topánky? Vieme ako ju odstrániť
target="_blank">Zabudnite na med a citrón. Kašeľ vylieči čokoláda
Ak nie Oscar, potom aspoň Zlatá malina

Komentáre