Hudba a film

Ak nie Oscar, potom aspoň Zlatá malina

"Horúcim kandidátom na anticenu Zlatá malina je Päťdesiat odtieňov sivej."

Tomáš Kušnír, 24. januára 2016 12:00
Ilustračné foto. Foto: TASR/AP
Celý svet netrpezlivo čaká na slávnostné udeľovanie Oscarov. Na internete sa vedú diskusie, že by to konečne mohol byť rok Leonarda DiCapria. Ocenenie tých najlepších filmov patrí k najočakávanejším galavečerom roka. Deň predtým sa vo svete kinematografie vyhlasujú anticeny za najhoršie filmy, známe tiež ako Zlaté maliny. Ocenenie sa udeľuje od roku 1980 a môže ho dostať ktokoľvek. Sandra Bullocková získala Oscara a Zlatú malinu v ten istý rok. Ktoré snímky sú nominované v kategórii najhorší film? Horúcim kandidátom je Päťdesiat odtieňov sivej.

Fantastická štvorka


Ďalší zo série filmov o superhrdinoch. Štvrté filmové spracovanie komiksu zobrazuje skupinu mladých outsiderov, ktorí chcú preskúmať cestovanie medzi dimenziami. Na ceste do vesmíru zažijú nečakanú premenu, po ktorej získajú superschopnosti. Rozhodnú sa použiť ich na boj proti zlu a zachrániť Zem.


Päťdesiat odtieňov sivej


Aj vy ste sa so svojimi priateľkami vybrali na dámsku jazdu? Istotne ste chceli vidieť pána Greya, ktorý vás už očakával. Marketingová stránka tohto filmu bola zvládnutá na jednotku, recenzie ale veľmi pozitívne neboli. Filmová podoba knihy od E. L. James, z ktorej sa predalo viac než 100 miliónov výtlačkov po celom svete, získala tiež nomináciu na Zlatú malinu v kategórii najhorší herec, najhoršia herečka a najhoršia dvojica na plátne. Rovnako tiež anticenu môže získať režisér a scenárista. Sexuálne túžby Christiana Greya filmovým kritikom nestačili. Na Broadwayi dokonca vznikol muzikál, ktorý paroduje túto snímku.


Policajt zo samošky 2


Najhorším filmom sa môže stať aj pokračovanie komédie Policajt zo samošky. Postavu Paula Blarta, nebojácneho policajta zo samoobsluhy, stvárnil Kevin James. Keď sa mu dostane zaslúženého oddychu, musí riešiť zločin vo Vegas. Je pri tom aj jeho dcéra, ktorá sa chystá na univerzitu. Policajt zo samošky opäť zasahuje, pretože zločinci nepočkajú.


Jupiter na vzostupe


Hviezdny tandem Mila Kunis a Channing Tatum nie je prevenciou pred nomináciou na Zlatú malinu. V sci-fi snímke sa Jupiter Jones ocitá v krutej realite, keď namiesto veľkých činov robí upratovačku. Dohliada na ňu lovec Caine, ktorý jej otvorí oči a Jupiter pochopí, aká je jej skutočná úloha. Zaujímavosťou tohto filmu je, že scenár mal viac ako 600 strán. Po získaní anticeny v predvečer Oscarov si možno tvorcovia povedia, že menej je niekedy viac.


Pixels


Päticu nominácií na najhorší film uzatvára akčná snímka Pixels, ktorá sa natáčala v kanadskom Toronte. Mimozemšťania si zle vysvetlia videohry a z nevinnej zábavy urobia reálnu vojnu. Objekty z videohier prídu na Zem a vyzvú na súboj skupinu hráčov. Kto zvíťazí? Pixely alebo hráči?


ODPORÚČAME AJ:
Brit Awards 2016: Títo umelci sú nominovaní
Titulnú pieseň k veľkofilmu Lída Baarová naspievala Lucie Bílá
Srbsko udelilo občianstvo americkému hercovi Stevenovi Seagalovi
Nové Hviezdne vojny ovládli kiná po celom svete
Víťazmi Zlatých glóbusov sú filmy The Revenant a Marťan

Komentáre