Hudba a film

Srbsko udelilo občianstvo americkému hercovi Stevenovi Seagalovi

"Seagal patrí k západným celebritám, ktoré sa osobne poznajú s ruským prezidentom Vladimirom Putinom a velebia jeho politiku napriek prudkému ochladeniu diplomatických vzťahov medzi Moskvou a Západom. "

TASR, 13. januára 2016 11:00
Steven Seagal Foto: TASR/AP
Srbsko udelilo americkému akčnému hercovi Stevenovi Seagalovi štátne občianstvo. Rozhodnutie, oznámené v oficiálnom vestníku prišlo po tom, ako Seagal nedávno dvakrát navštívil túto balkánsku krajinu, pochválil tamojších lídrov a uviedol, že sa cíti byť Srbom.

Počas jednej z týchto návštev bolo hercovi ponúknuté, aby viedol výcvik srbských špeciálnych policajných jednotiek v aikide, japonskom bojovom umení, ktoré využíva vo svojich filmoch. Jeho návštevy boli sponzorované bližšie nešpecifikovanou proruskou srbskou skupinou, informovala dnes agentúra AP.

Seagal patrí k niekoľkým západným celebritám, ktoré sa osobne poznajú s ruským prezidentom Vladimirom Putinom a velebia jeho politiku napriek prudkému ochladeniu diplomatických vzťahov medzi Moskvou a Západom. Srbsko sa oficiálne snaží o členstvo v EÚ, čelí však silnej opozícii prokremeľských nacionalistov.

ODPORÚČAME AJ:
Víťazmi Zlatých glóbusov sú filmy The Revenant a Marťan
Toto sú najväčšie hity Elvisa Presleyho
Hviezdy šoubiznisu dostali ceny People' Choice Awards
V komédii Padesátka sa na plátna kín vrátia snowboarďáci Kotek a Mádl

Komentáre