Život

Highlighty týždňa: Najstarší praclík a Archívny Chlapec s novým klipom

"Uplynulý týždeň priniesol množstvo zaujímavých udalostí. Pripravili sme pre vás výber toho najlepšieho."

TASR, 16. marca 2015 13:45
Najstarší praclík Foto: TASR
Nemeckí archeológovia objavili pri vykopávkach v bavorskom meste Regensburg 250-ročný praclík. Archeológovia okrem praclíka objavili na nálezisku v centre katedrálneho mesta aj zuhoľnatené zvyšky rožkov a croissantu, ktoré pochádzajú z 18. storočia. Na mieste nálezov bude v roku 2018 stáť Bavorské historické múzeum, ktoré bude vybudované pri príležitosti 100. výročia založenia Bavorského slobodného štátu.

Lenny s novým singlom


Skladateľka, speváčka a klaviristka Lenny o sebe dáva vedieť novým singlom, ktorý je kompletne jej autorským počinom a srší rockovou emóciou. Pieseň, ktorá nesie názov Bones, produkovala sama spoločne so svojím dvorným gitaristom Ondřejom Fiedlerom. Singel sprevádza video od Zdeňka Sopůška, ktoré sa nakrúcalo na jeden záber na malebnom pobreží v blízkosti britského Brightonu.



Harvardova univerzita sa opäť stala najlepšou vysokou školou


Americké a britské inštitúcie vyššieho vzdelávania sa umiestnili na popredných priečkach nového zoznamu 100 najprestížnejších univerzít sveta. Prvé miesto už po piatykrát v rade obsadila americká Harvardova univerzita. Na druhom a treťom mieste skončili britské vzdelávacie ustanovizne - Cambridgeská univerzita a Oxfordská univerzita.

Archívny Chlapec vydáva animovaný klip


Archívnemu Chlapcovi vyšiel v polovici februára debutový album Zvery. Pesničkár Richard Vávra ho až na pár výnimiek nahral sám s akustickou gitarou. Sugestívny indie folk so silnými výpoveďami svojrázny hudobník predstavil nedávno zverejneným singlom Vážená pani. Pár dní pred odovzdávaním cien Radio_Head Awards zverejňuje Archívny Chlapec animovaný klip ku skladbe Spomienka na detstvo.



ODPORÚČAME AJ:
Pápež František už 2 roky búra predsudky: Verí v evolúciu, fotí selfie
Jaskyniari našli poklad Alexandra Veľkého, ktorý má 2300 rokov
PSYCHOLÓG: Za istých okolností sa môže stať vrahom každý z nás
PREKVAPIVÉ ZISTENIE: Po jednom poháriku sa stávate príťažlivejším
ODHALENIE: Zistili sme, prečo sa muži len tvária, že ženy počúvajú

Komentáre