Život

Highlighty týždňa: Marika sa vrátila

"Minulý týždeň bol veľmi prekvapivý. Speváčka Marika Gombitová potešila svojich fanúšikov, ktorí dlhé roky čakali na jej novú pieseň. "

TASR, 18. mája 2015 12:00
Marika Gombitová. Foto: TASR/Vladimír Benko
Marika Gombitová splnila sen svojím fanúšikom, ktorí roky čakajú na hudobný návrat kráľovnej slovenskej pop-music. Speváčka má za sebou nahrávanie titulnej piesne k filmu Sedem zhavranelých bratov, ktorá nesie názov Ten príbeh za náš sen stál. Marikin nenapodobiteľný hlas sa tak po 12 rokoch objaví v rozhlasovom éteri. Nová slovensko-česká filmová rozprávka príde do našich kín 28. mája.


Zdroj: youtube.com


Prvý McDonald's na svete otvoril svoje dvere pred 75 rokmi


Prvá reštaurácia McDonald's bola v San Bernardine v americkej Kalifornii otvorená 15. mája v roku 1940. Spoločnosť McDonald's patrí k najznámejším reštauráciám s rýchlym občerstvením a taktiež je jednou z najväčších firiem sveta. Prvú reštauráciu s ikonickým žltým M otvorili bratia Richard a Maurice McDonaldovci. Na Slovensku sa história úspešnej spoločnosti začala písať otvorením prvej reštaurácie v Banskej Bystrici v októbri 1995.


Ministri NATO spievali pieseň Michaela Jacksona


Predstavitelia NATO odložili na chvíľu všetky problémy sveta za hlavu. Po zasadnutí v tureckej Antalyi, kde sa ministri zahraničných vecí členských krajín NATO zhodli, že Severoatlantická aliancia čelí bezprecedentným bezpečnostným hrozbám, sa trochu uvoľnili. Z viditeľne veľmi vážnej večere na tureckom stredozemnom pobreží, vzniklo rozmarné video diplomatických radovánok ministrov zahraničných vecí členských krajín NATO, ktoré ukazuje diplomatov ruka v ruke spievať americkú popovú hymnu We Are The World.


Zdroj: youtube.com


Írska rocková skupina U2 začala v kanadskom Vancouveri svetové turné


Bono (vľavo) z írskej rockovej skupiny U2 vylieva vodu na divákov počas ich prvého vystúpenia v rámci svetového koncertného turné s názvom Innocence + Experience Tour 14. mája 2015 v kanadskom Vancouveri. Vpravo ho sleduje The Edge. Foto: TASR/AP
Írska rocková skupina U2 odštartovala v kanadskom Vancouveri svoje svetové koncertné turné s názvom Innocence + Experience Tour, teda Turné nevinnosti a skúsenosti. V mestách Severnej Ameriky a Európy má naplánovaných 20 vystúpení. K slovenským fanúšikom budú najbližšie koncom septembra v nemeckej metropole Berlín.

ODPORÚČAME AJ:
HOMOFÓBIA: Dva príbehy, ktorým neuveríte
Šialené mýty o sexe, ktoré sú v skutočnosti pravda
Ako zvládnuť skúškové obdobie a nezblázniť sa
Tieto štyri vety hovoria všetky mamy: Poznáte ich?

Komentáre