Život

Šialené mýty o sexe, ktoré sú v skutočnosti pravda

"Verili by ste, že sex vám môže spôsobiť slepotu alebo aj smrť? "

Zuzana Onufer, 13. mája 2015 12:00
Ilustračné foto. Foto: Foto: TASR - Martin Baumann
Určite ste počuli množstvo neuveriteľných historiek, ktoré sa stali kamarátovi vášho kamaráta alebo niekomu v Mexiku či Indii. Napríklad, že žena otehotnela pri bozkávaní alebo že istý muž sa pohlavne nakazil kúpaním vo vírivke. Takýmto príbehom neuveríme, naopak sa na nich dobre bavíme. Ale pozor, portál cracked.com zozbieral päť neuveriteľných mýtov o sexe, ktoré sa ukázali, ako pravdivé.

Čo sa raz spojilo, už sa nerozdelí


Počul o tom asi každý a obávajú sa toho najmä mladí a neskúsení. Mýtus znie asi takto. Manžel nachytal manželku s milencom. Ten sa chcel rýchlo odpojiť, ale smola, uviazol „tam“. Takéto prípady sú zdokumentované len zriedka, avšak stávajú sa. Tento jav sa nazýva „penis captivus“ a ide o to, že svaly vagíny zovrú penis takou silou, že nejde vytiahnuť. Napríklad lekári v britskej nemocnici museli injekciou na uvoľnenie svalov oddeliť mladý pár zaľúbencov, ktorých doniesli na jedných nosidlách. Boli totiž pevne spojení podobne ako siamské dvojičky.

Mužská pýcha sa môže zlomiť


Legenda o tom, že pri určitých sexuálnych praktikách môže dôjsť k zlomeniu penisu znie neuveriteľne. Každý si povie, veď tam nie sú kosti. Napriek tomu sa to skutočne môže stať. Počas erekcie stuhnú v úde dva valce tkaniva, ktoré sa pri nesprávnom dopade môžu zlomiť. „A napodiv, je to viac pravdepodobné, že sa to udeje vtedy, keď človek podvádza,“ tvrdí lekár a výskumník Andrew Kramer z University of Maryland. Kramerove výskumy dokazujú, že sa to stáva v situáciách, kedy sa muži viac predvádzajú a snažia sa zapôsobiť na milenku nebezpečnými akrobatickými kúskami.

Extra silný orgazmus spôsobí slepotu


Keď si to budeš často robiť, oslepneš. Strašia matky svojich dospievajúcich synov. Je to samozrejme blud, ale niektorí ľudia môžu prežívať orgazmus tak intenzívne, že im to naozaj spôsobí dočasnú slepotu. Sú známe viaceré prípady mužov, ktorí po sexe chvíľu nevideli. Lekári si nie sú istí, prečo sa to stane, ale domnievajú sa že počas konkrétneho druhu námahy sa môžu upchať cievky v oku, čo spôsobí niekoľkominútové oslepnutie. Niektorí z pacientov boli vyliečení aj tým, že pred sexom si kvapli do očí kvapky na zriedenie krvi, ktorá sa tak neupchala v cievach.

Alergia sa môže prenášať aj spermiami


Počuli ste už o tom, že potravinová alergia sa môže šíriť aj spermiami? Čudovali by ste sa, ale je to možné. Istá Britka dostala silnú alergickú reakciu na oriešky po tom, čo mala sex so svojím partnerom. Ten totiž pred stykom zjedol para orechy, na ktoré je jeho partnerka alergická. Či je to vôbec možné sa zisťovalo dosť komickým, avšak pre daného muža pomerne potupným spôsobom. Musel totiž odovzdať na laboratórne skúmanie časť svojich „orechových“ spermií. Touto vzorkou potom potreli ruku jeho partnerky, aby zistili, že naozaj je možné takto spôsobiť alergickú reakciu.

Zahýbanie sa trestá smrťou


Ľudia šíria legendy o nevere s následkom smrti od nepamäti. Neexistuje totiž lepší spôsob, ako odradiť od nemorálneho správania, ako tým, že sa budete obávať, aby vás Boh za tento hriech nepotrestal. Z biologickej stránky na tom však nie je nič nezvyčajné. Štúdie uvádzajú, že približne jedno percento náhlych úmrtí sa stane počas sexu. Zaujímavosťou je, že väčšina z týchto prípadov sa stala počas nevery a zomreli pri tom takmer výhradne muži. Modelovým prípadom je muž v strednom až staršom veku, ktorý podvádza svoju ženu so sekretárkou v kancelárii. Obavy má nielen z toho, či uspeje, ale aj z toho, že ich prichytia. Ak k tomu pripočítate problémy so srdcom, infarkt s následkom smrti je reálnym vyústením tejto ľahkovážnosti.

ODPORÚČAME AJ:
Tieto štyri vety hovoria všetky mamy: Poznáte ich?
Žijete so psychopatom? Vieme, ako to zistiť
Máte odhad na ľudí? Návod, ako sa nezmýliť

Komentáre