Život

Tieto štyri vety hovoria všetky mamy: Poznáte ich?

"Každé dieťa ich už počulo. Každa mama ich už aspoň raz vyslovila. Frázy, ktoré sú súčasťou výchovy. "

Tomáš Kušnír, 10. mája 2015 10:00
Ilustračné foto. Foto: TASR/František Iván

Kým žiješ pod mojou strechou


Medzi frázy, ktoré mamy používajú, patrí aj táto: kým žiješ pod mojou strechou alebo kým ješ môj chlieb. Cieľom tejto vyhrážky je zastrašiť dieťa, aby si uvedomilo, v akej pozícii sa nachádza a pripomenulo si vzťah rodič-dieťa. Výsledok? Dieťa sa zavrie do izby, je naštvané a nevie sa dočkať, keď už nebude žiť pod touto strechou.

Nezaujímajú ma ostatní


Mamám po celom svete sú ostatní ukradnutí. Nezaujíma ich to, že všetci z triedy mali päťky, pretože vy ste jej dieťa a máte sa učiť na jednotky. „Ak XY skočí z okna, skočíš aj ty?“ Táto fráza môže byť vysvetlená dvojako. Zo strany rodiča je úmyslom to, že sa netreba porovnávať s ostatnými, čo môže viesť k motivácii a lepším výsledkom. Na druhej strane, niekedy je situácia naozaj zlá a keď dieťa povie, že všetci dopadli zle, robili neporiadok, opili sa, vyznie to inak a vina sa rozdelí medzi viacerých.

Nie som tvoja kamarátka


Nie som tvoja kamarátka. Ja som s tebou husi nepásla. Určite už každý počul tieto slová, keď prekročil pomyselnú hranicu v komunikácii. Väčšinou sa tak stane pri nejakej hádke, keď emócie pracujú na plné obrátky, a vy poviete hocijakú hlúposť. Je to o tom, že aj keď máte so svojou mamou dobrý vzťah, rešpekt je veľmi dôležitý a nemal by sa vekom vytratiť.

Prečo? Lebo


Ak ste niekedy chceli ísť na diskotéku alebo hocikam inam, s čím vaša mama nesúhlasila, často ste na svoju otázku, prečo, dostali odpoveď lebo. Lebo tak mama povedala. Lebo, lebo, lebo. Je to veľmi zlý argument, a ak by možno mama dieťaťu vysvetlila, prečo ho tam nechce pustiť, nedošlo by k ďalšej hádke. Prečo? Lebo.

Je veľa ďalších viet, ktoré deti počúvajú od svojich matiek a zväčša im prídu otravné. Aj napriek tomu však každá mama chce pre svoje dieťa to najlepšie a nemyslí to zle. Oslávte Deň matiek a nezabudnite poďakovať za všetko, za čo sa len dá. Krásny Deň matiek praje redakcia Webmagazínu.


Zdroj: youtube.com

ODPORÚČAME AJ:
Hokej: Tri veci, ktoré vás zaskočia
Virálny hit o pute dieťaťa a matky rozcítil aj Ashtona Kutchera
Šieste masové vymieranie živočíchov začalo,toto je najohrozenejších 15
Počuli ste už o teniskách, z ktorých vám vyrastie strom?
David Beckham oslavuje štyridsiatku: Toto ste o ňom nevedeli

Komentáre