Život

Highlighty týždňa: Imagine Dragons si získali Bratislavu

"Bratislava si do zoznamu interpretov zapísala ďalšiu známu formáciu, ktorej fanúšikmi je predovšetkým mladá generácia."

Webmagazin.sk/Tomáš Kušnír, 25. januára 2016 13:00
Imagine Dragons v Bratislave. Foto: Teraz.sk
V rámci koncertného turné The Smoke + Mirrors k novému rovnomennému albumu sa v utorok (19.1.) večer predstavila v slovenskej metropole americká skupina Imagine Dragons. Do Bratislavy prišli z Viedne, kde hrali 18. januára. Kapela Imagine Dragons z Las Vegas na čele s charizmatickým spevákom Danom Reynoldsom je na scéne od roku 2008.



Rok 2015 bol najteplejší od začiatku meraní


Rok 2015 bol v globále o 0,9 stupňa teplejší ako priemer 20. storočia a tým aj celosvetovo najteplejším rokom od začiatku pravidelných meraní v roku 1880. Oznámil to americký Národný úrad pre oceány a atmosféru (NOAA), podľa ktorého bol vlaňajšok 0,16 stupňa teplejší ako predchádzajúci rekordný rok 2014. Od roku 1970 sa prízemná vrstva vzduchu podľa NOAA ohrieva v globálnom priemere o 0,17 stupňa za desaťročie.

Udeľovanie Oscarov budú bojkotovať kvôli nenominovaniu černochov


Americký filmový režisér Spike Lee. Foto: TASR/AP
Americký filmový režisér Spike Lee a jeho krajanka, herečka Jada Pinkettová-Smithová, budú bojkotovať februárové udeľovanie Oscarov na protest proti nedostatku etnickej rôznorodosti nominovaných. V rámci aktuálneho 88. ročníka udeľovania Cien Akadémie nebol nominovaný ani jeden černošský herec, režisér či producent. Riaditeľka Akadémie filmových umení a vied Cheryl Booneová-Isaacsová prisľúbila zvýšenie rozmanitosti zamestnancov a členov Akadémie. Udeľovanie Oscarov bude 28. februára moderovať afroamerický komik Chris Rock, otvorený kritik rasizmu.

Vedci tvrdia, že majú presvedčivé dôkazy o existencii deviatej planéty


Dvaja americkí astronómovia tvrdia, že majú presvedčivé dôkazy o možnej existencii deviatej planéty v našej slnečnej sústave. Toto nebeské teleso je asi desaťkrát ťažšie ako Zem, píšu Konstantin Batygin a Mike Brown z California Institute of Technology (Caltech) v článku zverejnenom v časopise Astronomical Journal. Objekt nazvaný predbežne "Planéta deväť" obieha okolo Slnka v priemere v dvadsaťkrát väčšej vzdialenosti ako Neptún, momentálne najvzdialenejšia známa planéta našej slnečnej sústavy.

ODPORÚČAME AJ:
LIKE DŇA: Google Street View v miniverzii
Dekáda za dekádou: Ako váš vek ovplyvňuje pamäť?
Titulnú pieseň k veľkofilmu Lída Baarová naspievala Lucie Bílá
Filmy Davida Lyncha otvárajú priestor pre nekonečné množstvo otázok
Menej soli v strave pomôže znížiť krvný tlak

Komentáre