Život

Highlighty týždňa: Hajlujúca kráľovná a novinka od Adama Ďuricu

"Minulý týždeň bol plný zaujímavých informácií. Kto by čakal, že svetlo sveta uzrie fotografia kráľovnej Alžbety II., ako predvádza nacistický pozdrav?"

Tomáš Kušnír, 20. júla 2015 11:00
Ilustračné foto. Foto: TASR/Martin Baumann
Adam Ďurica, autor úspešných skladieb Neľutujem, Mandolína a Láska-Veda, prichádza s novým singlom. Pieseň sa volá Predpoveď počasia a je ďalšou ochutnávkou z nového albumu Mandolína, ktorý predstaví aj naživo na svojom jesennom turné.




Manželka Johnnyho Deppa je pred súdom kvôli ilegálnemu dovozu zvierat


Manželku amerického herca Johnnyho Deppa obvinil austrálsky súd z toho, že do krajiny ilegálne priviezla dvoch jorkšírskych teriérov. Amber Heardovú obvinili v dvoch bodoch z protizákonného privezenia zvierat a v jednom bode z falšovania dokladov. Austrália má mimoriadne prísne karanténne predpisy, ktoré zamedzujú riziku rozšírenia chorôb ako besnota.

Bulvárny Sun zverejnil snímky budúcej kráľovnej, ako zo žartu hajluje


Na snímke titulná stránka bulvárneho denníka The Sun. Foto: TASR/AP
Buckinghamský palác vyjadril sklamanie z bulvárneho denníka The Sun za to, že zverejnil snímku mladej kráľovnej Alžbety II., ako v roku 1933 - v roku, keď sa dostal k moci Adolf Hitler - predvádza spoločne so svojou rodinou zdvihnutím pravej ruky nacistický pozdrav. Vojenský historik James Holland však pre The Sun povedal, že členovia kráľovskej rodiny si robili len žarty.

Vynálezca čiernej skrinky David Warren zomrel pred 5 rokmi


David Warren. Foto: TASR/AP
Austrálsky vedec David Warren, celým menom David Ronald de Mey Warren, pred vyše polstoročím vynašiel čiernu skrinku (black box) pre lietadlá. Austrálsky úrad pre civilné letectvo však vtedy jeho vynález označil za nepoužiteľný. Až v roku 1958 čiernu skrinku ocenili britské úrady. Čierne skrinky sa na paluby všetkých austrálskych lietadiel povinne dostali až po havárii lietadla Fokker Friendship v queenslandskom Mackay v Austrálii v roku 1960 z rozhodnutia vyšetrovacieho sudcu. V roku 2001 David Warren dostal vyznamenanie za prínos k austrálskemu letectvu. Zomrel ako 85-ročný 19. júla 2010 v Melbourne.

ODPORÚČAME AJ:
Pozná to Beyoncé aj Pink: Nevydarené vystúpenie
Pozor na bezhlavé nakupovanie. Môžete prepadnúť závislosti
Supertelefón od HTC má telo z kovu a zaujme každým detailom
Chráňte svoje srdce: S pohárom grepového džúsu v ruke to ide ľahšie
Pluto, Cháron a kam ľudia poslali sondy najďalej

Komentáre