Život

Highlighty týždňa: Celeste Buckingham má nový klip

"Pozrite sa, čo zaujímavé sa stalo minulý týždeň. Highlightom týždňa bol aj nový klip slovenskej speváčky, ktorá je úspešná aj v zahraničí. "

TASR, 22. júna 2015 14:00
Celeste Buckingham. Foto: TASR/Štefan Puškáš
Už niekoľko mesiacov pracuje Celeste Buckingham spolu so svojím americkým producentom Earlom Cohenom na novom CD, ktorého vydanie je plánované na prvú polovicu budúceho roka. Pred pár týždňami mladá speváčka predstavila prvý singel z pripravovaného albumu pod názvom Unpredictable. V týchto dňoch Celeste predstavuje k singlu úplne nový videoklip, ktorý sa nakrúcal na začiatku apríla v Los Angeles. Klip bol uvedený v svetovej premiére na stránkach Billboardu, jedného z najväčších a najuznávanejších hudobných webov sveta.


Zdroj: youtube.com

Na desaťdolárovke bude od roku 2020 portrét ženy


Desaťdolárová bankovka, ktorá sa dostane do obehu v roku 2020, bude mať na lícovej strane ženskú tvár, oznámil americký minister financií Jack Lew. Pôjde o redizajn bankovky vydanej pri príležitosti 100. výročia prijatia zmeny 19. článku americkej ústavy, na základe ktorého dostali Američanky právo voliť. Ako ďalšie dôvody pre uvedenie novej podoby bankovky sa uvádzala aj snaha o zvýšenie bezpečnosti a jej prispôsobenie potrebám slabozrakých.

Svetová výstava Titanic sa po prvýkrát predstaví na Slovensku


Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavol Ďurčo
Titanic stroskotal vo vodách Atlantiku už počas svojej prvej plavby - dňa 15. apríla 1912. Vďaka dokonalej rekonštrukcii kajút, strojovne alebo jedálne budú všetci návštevníci súčasťou skutočnej atmosféry prepychu aj biedy na začiatku 20. storočia. Zažijú nádheru dobových interiérov, či hluk strojovní a následnú úzkosť pred naozajstným a reálnym nešťastím. Práve osobné zážitky návštevníkov a veľké množstvo reálnych exponátov zaraďuje výstavu Titanic k najobľúbenejším na celom svete.

Moslimovia sa budú postiť, začal im ramadán


Pre moslimov v arabských krajinách, ale i po celom svete, sa začal tradičný pôstny mesiac ramadán, počas ktorého sa veriaci od úsvitu do súmraku majú zdržať akejkoľvek konzumácie potravín, pitia či fajčenia. Už jediný hlt vody sa považuje za vážne porušenie posvätného pôstu, považovaného za jeden z piatich pilierov islamu. Termín ramadánu sa stanovuje podľa moslimského lunárneho kalendára. Zámerom pôstu je priblížiť veriacich bližšie k bohu a k tomu, aby nezabúdali na utrpenie tých, ktorí nemali toľko šťastia.


ODPORÚČAME AJ:
Nechystáte sa na dovolenku? Tieto veci môžete robiť aj doma
PORNOPRIEMYSEL: Šokujúce fakty
Mimotelové vnímanie: Dokáže človek pozorovať svoje telo zhora?
Bozkávate svoje deti na pery? Zvážte to
Milostný trojuholník: Nešťastní sú všetci zúčastnení

Komentáre