Život

Nechystáte sa na dovolenku? Tieto veci môžete robiť aj doma

"Na dovolenke môžete byť aj vtedy, keď zostávate cez leto doma."

Tomáš Kušnír, 20. júna 2015 16:00
Ilustračné foto. Foto: TASR/Martin Baumann
Počas dovolenky hodíte starosti za hlavu a oddávate sa letnej atmosfére. Ak sa tento rok nikam nechystáte, nemusíte smútiť. Príjemný oddych si môžete urobiť aj z pohodlia domova.

Vypnite si telefón


Buďte nedostupný. Vypnite svoj mobilný telefón a odstrihnite sa od všetkých problémov. Nech si vás ľudia nájdu osobne. Stanovte si čas, po ktorom už nebudete dvíhať telefón. Veľa hovorov vo vás vyvoláva stres, takže ak vypnete to neprestávajúce vyzváňanie, uľaví sa vám.

Žiadna práca navyše


Keď ste doma, často sa vám naskytne príležitosť urobiť niečo navyše. Nemusíte tak často prať. Neutierajte prach každý deň. Zastavte sa a skúste relaxovať. Presne to sa robí na dovolenke. Urobte len to, čo musíte. Pocit, že ste na dovolenke sa dostaví expresne rýchlo.

Skúste niečo nové


V prípade, že ste splnili predchádzajúce rady, váš telefón je vypnutý a nebeháte po dome s metlou v ruke, vo vašom rozvrhu sa urobilo miesto pre niečo nové. Chceli ste ísť do novej reštaurácie? Zájsť na nákupy do obľúbeného obchodu? Teraz je ten správny čas. Vyskúšajte nové veci a pozrite si niečo, čo ste predtým nevideli.

Siahnite po časopise


Hoci radšej čítate knihy, dovolenkovú atmosféru si ľahko navodíte aj tým, že si kúpite nejaký relaxačný časopis o životnom štýle. Ich účel je, aby ste si oddýchli, keď ich čítate. Urobte si kávu, vyjdite na balkón a na hodinu alebo dve sa ponorte do pekného sveta módy, štýlu a relaxu.

Nezabúdajte na priateľov


Čas strávený s rodinou a priateľmi je synonymom obdobia na dovolenke. Keďže ste zo svojho denného plánu vyškrtli všetky povinnosti, pozvite k sebe svojich priateľov. Navarte im večeru alebo zaspomínajte na staré časy. Môžete si vyjsť do ulíc. Nebudú to síce prechádzky po pláži, ale v tej správnej spoločnosti na mieste nezáleží. Užite si svoju dovolenku aj z pohodlia domova.


Zdroj: apartmenttherapy.com

ODPORÚČAME AJ:
Bozkávate svoje deti na pery? Zvážte to
Milostný trojuholník: Nešťastní sú všetci zúčastnení
VSTUP ZAKÁZANÝ: Odhalíme vám tajomstvo výroby diamantových šperkov
LIKE DŇA: Fotky dojčiacich matiek
Socha slobody: Päť zaujímavostí o symbole Ameriky

Komentáre