Život

Milostný trojuholník: Nešťastní sú všetci zúčastnení

"Keď sa medzi dvoch zaľúbených dostane tretia osoba."

Tomáš Kušnír, 18. júna 2015 8:00
Ilustračné foto. Foto: TASR/Daniel Veselský
Vzťahy sú aj o skúškach. Jednou z nich, pomerne veľkou, je aj situácia, keď sa do vašej lásky zapletie niekto iný. Webmagazín sa na tento problém pozrel zo všetkých troch strán. Ak sa nachádzate v tomto pekelnom zväzku, vystúpte z neho čím skôr. Pre vaše vlastné dobro.


Rozdvojený svet neverníka


O tom, či častejšie podvádzajú muži alebo ženy, sa vedú debaty už dlho. Nezáleží na pohlaví, ale na konkrétnej osobe. Prvý uhol milostného trojuholníka žena-muž-žena tvorí muž. V našej imaginárnej situácii je to práve on, kto podvádza. Klame svojej žene, vymýšľa si víkendové pracovné stretnutia a chodí na pivo častejšie ako inokedy. Ako zistiť, či vás váš muž podvádza? Niektorým sa to darí tajiť dlhšie ako iným, ale skôr či neskôr sa sami prezradia. Už len taká nevinná vec ako je telefón ho dokáže prezradiť.

Z pozície muža, ktorý podvádza, mu niet čo závidieť. Jeho život sa zrýchlil o sto percent, teraz musí zvládať dve ženy. Dve milujúce ženy, ktoré chcú jeho pozornosť a prítomnosť. Pred jednou chrlí jednu lož za druhou a pred tou druhou si vymýšľa, že sa čoskoro rozvedie a všetko sa dá do poriadku. Neverník sa nachádza medzi dvomi balvanmi, ktoré sa na neho rútia. Na jednej strane má ženu a často aj rodinu, s ktorou majú veľa za sebou a je mu ľúto to všetko zahodiť. Druhú stranu mince predstavuje milenka, ktorá vstúpila do jeho života ako blesk z jasného neba a zmenila jeho svet. Znova má pocit, že sa začína niečo nové a vzrušujúce. Aj keď si za svoj dvojitý život môže sám, v skutočnosti je to iba nešťastník, ktorý je až po uši v problémoch.

Zúfalá žena robí zúfalé činy


Druhou časťou nešťastnej hry s názvom nevera je žena, ktorú jej muž podvádza. Pomerne dlhý čas žije v klamstve a zakrýva si oči pred realitou. Postupne prestane spoznávať svojho muža. Z galantného a milého partnera sa stal niekto cudzí, kto chodí domov neskoro a nemá chuť na sex. Podvádzaná žena sa začne cítiť mizerne a pochybovať o sebe. Nepáčim sa mu už? Nič nepomáha. Dokonca ani sexy spodná bielizeň. Jej druhá polovička sa totiž pozerá na iné telo v spodnej bielizni.

Každá žena skôr či neskôr vycíti, že niečo nie je v poriadku. Nastáva fáza, keď sa dostane do pozície detektíva. Kontroluje svojmu mužovi veci a všíma si, ako pohotovo reaguje na správy od svojej milenky. V krajnom prípade je schopná ho ísť sledovať. Po prepuknutí nevery, ktorej predchádzalo množstvo talianskych hádok, sa žena cíti veľmi zle. Pochybuje o svojej hodnote, vyplakáva svojim kamarátkam a cíti pocit zrady.

Milenka klame samú seba


Trojuholník podvádzania uzatvára milenka. Žena, ktorá je tou druhou v poradí. Stále je a väčšinou to tak aj ostane. Ani nevie ako, zamilovala sa do zadaného muža. Nevie mu odolať a aj napriek jeho záväzkom si vraví, že je len jej. Ak nie, tak raz určite bude. Vo väčšine prípadov je však opak pravdou a práve milenky, rozbíjačky vzťahov, sú z trojice žena-muž-žena tie najhoršie.

S malou dávkou empatie sa skúsime vžiť do pocitov milenky. Jej život je jedno veľké čakanie. Nevie sa dočkať, keď si jej milenec dá pauzu od svojej ženy číslo jeden a bude sa jej venovať. Žiadne prechádzky v parku a ukazovanie sa na verejných miestach. Stretnú sa v jej byte a celé je to tajné. Všetci ju vidia ako tú zlú a okrem toho, že chce dosiahnuť vlastné šťastie, si láme hlavu nad tým, koľko nešťastia spôsobí jeho žene. Ešte častejšie však zatvára oči pred realitou a nahovára si, že jej vyvolený sa naozaj rozvedie a bude patriť jej.

ODPORÚČAME AJ:
Socha slobody: Päť zaujímavostí o symbole Ameriky
Michaela Čobejová: Obľúbená sestrička Kamila má narodeniny
Lacná dovolenka a skvelé zážitky: Eva a Marek predstavujú couchsurfing
Highlighty týždňa: Faith No More navštívili Slovensko
LIKE DŇA: Virálne skoky

Komentáre