Život

Highlighty týždňa: Banášov úspech v Indii a nečakaná celebritná svadba

"Prečítajte si, čo sa stalo vo svete aj u nás doma. Jozefovi Banášovi sa v Indii podarila veľká vec a Táňa Keleová - Vasilková sa stala najlepšou slovenskou autorkou. "

Tomáš Kušnír, 13. apríla 2015 14:00
Jozef Banáš. Foto: TASR/Michal Svítok
Zdá sa, že po vydaní Zóny nadšenia, prvého slovenského románu v hindštine, čo je tretí najrozšírenejší jazyk na svete a hovorí ním 340 miliónov ľudí, sa Jozef Banáš v Indii udomácňuje. Veľkej cti sa dostalo Banášovi, keď jeho esej o Goethem otvára najnovšie špeciálne vydanie literárneho časopisu Saar Sansaar, venované literatúre nemecky hovoriacich krajín.

Skupina Duran Duran pripravuje nový album


Na archívnej snímke britská populárna skupina Duran Duran zľava John Taylor, Roger Taylor, Nick Rhodes a Simon Le Bon. Foto: TASR/AP
Skupina Duran Duran pripravila nový album, názov zatiaľ nemá. Ohlásila však, že ho vydá v septembri. Jedna z najdôležitejších kapiel 80. a 90. rokov na novinke spolupracovala so slávnymi producentmi Markom Ronsonom a Nilom Rodgersom. V pilotnom singli Pressure Off kapelu sprevádza speváčka Janelle Monáe, medzi ďalšími hosťami na albume bude aj speváčka Kiesza alebo zakladajúci člen Red Hot Chili Peppers, gitarista John Frusciante.


Zdroj: youtube.com

Herec Štefan Skrúcaný sa tretíkrát oženil


Moderátorka Erika Judínyová a herec Štefan Skrúcaný mali uplynulý štvrtok svadbu. "Je to pravda, vzali sme sa,“ potvrdil pre portál topky.sk Skrúcaný. Podľa portálu o svadbe do poslednej chvíle nevedela ani najbližšia rodina. Moderátorka sa vydávala prvýkrát, pre Skrúcaného je to už tretie manželstvo. Pár tvoria tri roky, od mája 2012, uvádza portál.

Panta Rhei ocenilo úspešných autorov za rok 2014


Na snímke spisovateľka Táňa Keleová - Vasilková si prevzala ocenenie v kategórii Slovenský top autor roka. Foto: TASR/Pavel Neubauer
Panta Rhei, najväčšia sieť kníhkupectiev na Slovensku, ocenila už po šiesty raz najpredávanejšie knihy a najúspešnejších autorov siete Panta Rhei za rok 2014. Medzi desiatkou ocenených sú aj známe osobnosti autorského pera Táňa Keleová-Vasilková, Jozef Banáš a Halina Pawlowská. Slovenskou Top autorkou za rok 2014 je spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková. Zároveň si odniesla aj ocenenie za Top titul roku 2014. Získala ho za knihu Čo to bude? z vydavateľstva Ikar.

ODPORÚČAME AJ:
Päť tipov, ako neplytvať energiou
Fakty o dvojičkách: Vedeli ste, že môžu mať dvoch rôznych otcov?
Najväčší virál týchto dní: Prank majsterky driftu
Úspešná pátracia akcia: Strateného autistu našli v buši

Komentáre