Zdravie

Nový mužský trend môže zvýšiť ego, no spôsobiť otravu krvi

"Celé roky muži po celom svete chcú vedieť, či je ich mužstvo v porovnaní s ostatnými obstojné. "

Zuzana Lobotková, 22. augusta 2016 9:00
Ilustračná snímka Foto: TASR/AP
Dermatológovia tvrdia, že žiadostí je u nich stále viac. Stovky mužov ročne žiadajú výplne, ktoré ich obvod zväčšia. Ale kritici varujú, že tento postup môže spôsobiť otravu krvi a poškodiť mužský pohlavný ústroj.

Koľko centimetrov?


Debata o ideálnej veľkosti penisu je horúcou témou už po stáročia. Pokiaľ ide o rozmery, zdá sa, že obvod penisu mužov trápi viac ako dĺžka. V snahe zvýšiť svoje sebadôveru stále viac a viac mužov sa rozhodne podstúpiť kozmetickú procedúru, aby získali hrubšie mužstvo. Nová štúdia, zverejnená v Journal of Sexual Medicine, tvrdí, že dôvodom je nielen zlepšiť vzhľad, ale zvýšiť aj spokojnosť svojich partneriek.

Autor štúdia, doktor Luis Casavantes, ktorý prevádzkuje kliniku v Mexiku, tvrdí, že dopyt rastie a teraz prichádzajú každoročne stovky mužov. „Pacienti pochádzajú z celého sveta so silnou túžbou zmeniť priemer ich penisu. Fráza „čím väčší, tým lepší“ sa zakorenila v hlavách mužov na celom svete,“ vysvetľuje Casavantes.

Nespokojní muži mali priemernú dĺžku penisu v pokojnom stave 9,2 cm a obvod 9,3 cm. Tieto hodnoty takmer presne zodpovedajú priemernej dĺžke a hrúbke penisu uvedenej v lekárskej literatúre.

Doktor Casavantes ponúka liečbu zahŕňajúcu vstreknutie kapsuly do kože penisu, ktorú naplní gélom. Injekcie tvoria polymetylmetakrylátové (PMMA) mikroguľôčky, čo je dermálna výplň bežne používaná na injekčné vyhladenie vrások od roku 1989. Doktor Casavantes však tvrdí, že tieto mikroguľôčky sa zdajú byť prirodzené, bezpečné a trvalo účinné. V skutočnosti tvrdí, že celková miera spokojnosti je na úrovni 8,7 na stupnici od 1 do 10. Po jednom až troch injekčných sedeniach sa priemerný objem zvýšil o 3,5 cm.

Naozaj potrebujete takúto pomoc?


A nezvyšuje sa tak len sebadôvera mužov. Postupne sa vyhýbajú injekčným zákrokom s minerálnymi olejmi, parafínom, tekutým kremíkom alebo zosilňujúcim gélom, ktoré spôsobujú neblahé vedľajšie účinky a komplikácie. Ale iní lekári varujú pred týmto postupom, pretože po vpichnutí môže tuk v penise splynúť s gélom, čo znamená potenciálne smrteľnú otravu krvi a poškodenia jemných ciev v penise.

Celé roky muži po celom svete chcú vedieť, či je ich mužstvo v porovnaní s ostatnými obstojné. A tak vznikol prieskum o veľkosti penisu. Práca výskumníkov ukázala, že priemerná dĺžka stoporeného penisu je 13,12 cm. Priemerná dĺžka penisu v pokojnom stave je 9,16 cm. A pokiaľ ide o obvod, priemerný obvod stoporeného penisu bol 11,66 cm a 9,31 cm, keď ochabnutý. Vedci tiež objavili len malú súvislosť medzi dĺžkou penisu a výškou muža. Výskumníci zozbierali údaje zo 17 štúdií 15 521 mužov na celom svete, ktorí podstúpili meranie veľkosti penisu zdravotníckymi pracovníkmi za použitia štandardného postupu.

Ideál telesnej krásy teda netrápi len ženy. Aj mužov dokáže dohnať k šialeným zákrokom, za ktorý považujú aj túto metódu viacerí odborníci. Raj Persada, konzultant urológie v Southmead nemocnici v Bristole tvrdí, že títo pacienti potrebujú psychologickú podporu, aby sa nebáli, že ich partnerky opustia kvôli takémuto telesnému „nedostatku“. Navyše sa pýtajú, prečo takýto zákrok nie je teda praktikovaný aj inde.

Zdroj: Daily Mail

ODPORÚČAME TIEŽ:
Rybí olej a jeho výhody po srdcovom infarkte
Môžu tehotné šoférovať a cestovať lietadlom?
Čím väčšie brucho, tým potrebujete viac slnka
Problémy s chrbticou majú už deti, pomôcť môže tanec

Komentáre