Technológie

Technologická bomba so zakriveným mega-displejom

"Poznáte počítač, ktorý možno označiť aj za splnený sen každého grafika a dizajnéra? Má všetko, čo môže moderný freelancer chcieť a potrebovať. "

Erik Stríž, 27. októbra 2015 8:00
Ideálny počítač pre každého freelancera - od grafikov až po programátorov. Foto: Hewlett-Packard
Značka Hewlett-Packard sa snaží ešte viac etablovať na poli All-in-One počítačov a preto prináša už nejaký ten rok skvelé produkty, hoci za nie celkom skvelé ceny. Koncept All-in-One je stále veľmi žiadaný, pretože pretože v sebe kĺbia to najpodstatnejšie, čo laik aj profesionál potrebujú. V prípade modelu Envy Curved zašla spoločnosť HP oveľa ďalej, pretože do počítača zabudovala aj progresívnu technológiu zakrivených displejov, 3D kamier, ovládania pohybom a supervýkonných komponentov.

Počítač má vďaka veľkému zakrivenému monitoru ikonický dizajn. Predpokladáme, že v nasledujúcich rokoch sa tento dizajn začne na poli All-in-One počítačov objavovať čoraz častejšie, predovšetkým so zlacňujúcimi sa zahnutými monitormi.

Všetko v jednom je stále populárny koncept pre počítače. Klávesnica a myš sú pritom bezdrôtové, kábel slúži iba na zapojenie počítača do elektrickej siete. Foto: Hewlett-Packard

Monitor, ktorý vás obklopí. Doslovne.

Obrazovka má uhlopriečku 34 palcov, teda 86 centimetrov a pomer strán až 21:9. Vďaka tomu je možné súčasne pracovať aj s trojicou okien, čo ocenia najmä webdizajnéri, programátori a pracovníci, ktorí na monitore svojho počítača často prezentujú ostatným kolegom. Rozlíšenie tohto monitora je pritom až 3440×1440 pixelov, teda 2K. Ako číslo je to pekný údaj, v praxi znamená bezchybné zobrazenie akéhokoľvek typu obsahu s úžasným vykreslením detailov. Keby ste na tomto rozlíšení prehrávali Full HD videá v mierke 1:1, vošli by sa vedľa seba skoro dve (chýbalo by iba štyristo pixelov). Pre freelancerov, ktorí sa živia prácou s videom, je to na nezaplatenie.

Počítač je určený na širokú paletu aktivít, od práce po hranie hier extrémne náročných na výkon a pamäť. Pracuje s najmodernejšími procesormi Intel Core šiestej generácie a má zabudovaný grafický procesor NVIDIA GeForce 960A. Ak vám to nič nehovorí, vedzte, že pre odborníkov je tento údaj mimoriadne zaujímavý. Súhra procesora, grafiky a operačnej pamäte RAM vo veľkosti 16 gigabajtov má iba jeden cieľ - poskytnúť používateľovi absolútnu slobodu pri práci a zábave. Znie ako pekný marketingový slogan, ale v skutočnosti je práve táto uvedená trojica komponentov zodpovedná za to, ako dobre sa s počítačom pracuje.

Už žiadne nudné prezentácie

Vďaka monitoru bude okázalo zaujímavá aj obyčajná prezentácia dokumentu v Powerpointe. Vybrané funkcie počítača je totiž možné ovládať gestami a pohybom, teda bez použitia klávesnice alebo myši. Slúžia na to 3D kamery a softvér od firmy Hewlett-Packard. Pomocou pohybu rúk tak môže prezentujúci presúvať jednotlivé stránky dokumentu alebo prevádzať svoj pohyb do virtuálneho 3D prostredia. Možnosti sú obmedzené snáď iba ľudskou predstavivosťou.


Zdroj: youtube.com

Chýba mu už len zabudovaný kávovar

Pomyslenou čerešničkou na tejto veľmi veľkej a bohato zdobenej torte sú vstavané reproduktory značky Bang & Olufsen. O produktoch tejto firmy sme už viackrát písali aj na Webmagazíne a ak ste ich čítali, nepochybne viete, že zvyčajne ďaleko presahujú cenu bežného počítača a neraz aj nového auta. V počítači Envy Curved je síce o niečo lacnejšia technológia, ale stále s údajne vynikajúcim pohlcujúcim zvukom. Ten príde vhod nielen pri prehrávaní dobrej hudby, ale aj pri hraní hier.

Zdroj: Hewlett-Packard

ODPORÚČAME AJ:
Dajte zbohom veľkým klávesniciam, túto zrolujete ako papier
Tablet s extra veľkým displejom sa dá ovládať aj bez dotykov
Touchjet Wave spraví z každého televízora dotykový displej s Androidom
Najodolnejší tablet na svete, ktorý používa aj americká armáda
Tablet s vylepšeným Androidom sa doťahuje aj na Windows

Komentáre