Technológie

Technologické darčeky pod stromček sa dajú kúpiť za pár eur

"Nielen Vianoce a čierny piatok sú príležitosti, kedy si môžete kúpiť tovar za veľmi nízke ceny. Stačí poznať správnych predajcov a môžete mať zaujímavú techniku za zopár drobných. "

Erik Stríž, 1. decembra 2015 12:00
Bluetooth slúchadlá s ovládačom hudby priamo v zimnej čiapke. Foto: Wish

Zimná čiapka s hudobným ovládačom

Tínedžeri majú pri sebe hudbu neustále. Cestou do školy, pri športe, počas jazdy v autobuse. Zároveň v zime potrebujú čiapky, a táto vedomosť viedla dizajnérov kdesi v Číne, aby navrhli a začali vo veľkom vyrábať Bluetooth čiapky.

Vyzerajú ako celkom obyčajné zimné čiapky, ale dokážu prehrávať hudbu z mobilu bezdrôtovým spojením. Na jedno nabitie vydržia asi päť hodín, navyše sa ovládač hudobného prehrávača nachádza priamo na boku čiapky.
Prídavné objektívy na mobil dokážu spraviť divy. Majú ale svoje limity. Foto: Wish

Objektívy pre mobil

Fotoaparáty v mobilných telefónoch sú dnes veľmi vyspelé a umožňujú tvorbu takých fotografií, ktoré neraz konkurujú aj lacnejším zrkadlovkám. Vo veľkej miere však kvalita fotografie závisí od použitej optiky a v mobiloch sa používa taká, ktorá udrží hrúbku telefónu na prijateľnej úrovni.

Existujú doplnkové objektívy, ktoré sa jednoduchým mechanizmom dajú pripnúť na telo telefónu, a tak doprajú fotografovi celkom nové možnosti. Napríklad populárny efekt fish-eye bude možné dosiahnuť jedinou expozíciou. Možné je tiež optické priblíženie a makro fotenie z malej vzdialenosti.

Vymeniteľné objektívy pre mobilné telefóny nájdete na internete už od 10 eur.
Zväčšiť pamäť mobilu alebo tabletu je otázkou niekoľkých eur. Foto: Wish

Viac pamäte pre mobil alebo tablet

Pamäte nie je nikdy dostatok. Moderné mobilné telefóny (paradoxne okrem tých najdrahších) majú zabudované sloty pre pamäťové karty microSD, vďaka čomu si môžete pamäť mobilu rozšíriť veľmi efektívne len za zopár eur.

Napríklad 64 gigabajtové pamäťové karty na internete zakúpite už za šesť eur. Môžete pritom na ne umiestňovať akýkoľvek obsah - od fotiek a filmov cez kancelárske dokumenty až po aplikácie.
HD kamera zakomponovaná priamo v pere Foto: Wish

Mini kamera v pere

Špionážna kamera, akčná kamera, mini kamera - to všetko sú na internete veľmi populárne produkty, ktoré sa tešia dobrým predajom. Vďaka tomu, že je o ne stále záujem a vyrábajú sa vo veľkom množstve, klesá aj ich cena.

Kameru zakomponovanú v obyčajnom pere, ktoré aj skutočne píše, kúpite už za desať eur. Nevýhodou je, že videozáznam zvyčajne nie je veľmi kvalitný a musíte mať vlastnú pamäťovú kartu. Za veľmi podobné ceny sa predávajú aj slnečné okuliare so vstavanou kamerou, pri nich sa však budete musieť zmieriť s tým, že nebudú dosahovať práve najlepšie výsledky v testoch filtrovania UV žiarenia.

HD kamera zakomponovaná priamo v okuliaroch Foto: Wish

Power Bank s energiou pre elektroniku

Miniatúrne kamery môžu byť vnímané rozpačito, pretože je ich ľahké zneužiť. Zariadenia s názvom Power Bank však nemožno označiť za čosi zbytočné či dokonca nebezpečné. Sú to akési zásobárne elektrickej energie, ktoré možno využiť na cestách pre nabíjanie mobilov a tabletov.

Power Banky majú zvyčajne dostatočne veľkú batériu na to, aby mohli bezpečne nabiť aj tri mobilné telefóny, čím sa stávajú výbornou výbavou na stanovačky a dlhé cesty.

Energetické banky Power Bank vedia dobiť mobil aj na stanovačke Foto: Wish



ODPORÚČAME AJ:
Dajte zbohom veľkým klávesniciam, túto zrolujete ako papier
Tablet s extra veľkým displejom sa dá ovládať aj bez dotykov
Touchjet Wave spraví z každého televízora dotykový displej s Androidom
Najodolnejší tablet na svete, ktorý používa aj americká armáda
Tablet s vylepšeným Androidom sa doťahuje aj na Windows

Komentáre