Technológie

Smartfón CAT B15Q patrí do najvyššej ligy odolnosti

"Ustojí pády z veľkých výšok, dokáže sa potápať, prežije na púšti a aj na Sibíri. Telefón CAT B15Q nadväzuje na svojho predchodcu, ponúkne však vyšší výkon, LED osvetlenie a niekoľko menších inovácií."

Erik Stríž, 29. septembra 2014 10:00
CAT B15Q Foto: Caterpillar

Na prvý pohľad vyzerá ako iPhone s masívnym krytom. Pohľad na displej však prezrádza, že telefón pracuje s operačným systémom Android a po dôkladnejšom preskúmaní krytov zistíte, že nie sú iba plastovým obalom s otáznym príspevkom k odolnosti. CAT B15Q je kandidát na najodolnejší smartfón všetkých čias.

Telefón CAT B15Q od spoločnosti Caterpillar je určený pre stavebníkov, priaznivcov extrémnych športov, vojakov a vôbec pre každého, kto viac ako perfektné technické parametre ocení zvýšenú odolnosť pred poškodením.

CAT B15Q Foto: Caterpillar

Smartfón je vybavený špeciálnym krytom spĺňajúcim normy IP67 a MIL-STD-810G. V praxi to znamená, že je schopný zvládať pád z výšky minimálne 1,8 metra, do jeho vnútra neprenikne voda ani prach a je schopný bezproblémovo pracovať v rozmedzí teplôt -20 až +55 stupňov Celzia. Telefón navyše nie je iba vodeodolný, ale celkom vodotesný. Môžete ho ponoriť do metrovej hĺbky aj na pol hodinu.

Displej telefónu je chránený sklom Corning Gorilla Glass 2, podporuje multidotykové ovládanie a pracuje s rozlíšením 800×480 pixelov. Uhlopriečka displeja je štyri palce, čo telefón síce zaraďuje do segmentu kompaktných modelov, avšak samotný kryt má také rozmery a hmotnosť, že nie sme celkom stotožnení s jeho zaradením do tejto triedy.

Na strane s displejom nachádzame ešte základnú webkameru s rozlíšením 640×480 pixelov a tri senzorové tlačidlá. Spoločnosť Caterpillar zapracovala (respektíve zadala svojim dodávateľom také požiadavky) do svojho vynoveného telefónu aj technológiu ovládania displeja s mokrými rukami.

CAT B15Q Foto: Caterpillar

Hlavný fotoaparát tohto 170 gramov ťažkého mobilu má rozlíšenie päť megapixelov, podporuje funkciu automatického zaostrovania a záznamu HD videa. V porovnaní s predchádzajúcou generáciou tohto telefónu je novinka vybavená aj LED osvetlením na zadnej strane, čo na jednej strane pomáha k tvorbe lepších fotografií, takisto dáva používateľovi možnosť osvetliť tmavé miesta.

CAT B15Q Foto: Caterpillar

V telefóne CAT B15Q pracuje 4-jadrový procesor, operačný systém Android KitKat, operačná pamäť jeden gigabajt a ukladací priestor s kapacitou štyri gigabajty. Súčasťou výbavy telefónu je okrem dvojice slotov na SIM karty aj ďalší na pamäťovú kartu microSD. Jej maximálna kapacita môže byť 64 gigabajtov.

Veľmi pozitívnou správou je, že tento mimoriadne odolný telefón je cenovo veľmi dostupný. Na internete ho nájdete už od tristo eur.

ĎALŠIE ČLÁNKY


Prichádzajú posledné roky fenoménu iPhone?
Luxusné telefóny nahradili vylepšené iPhony
Sledujte si prenesené dáta v mobile, vyhnete sa vysokým faktúram
Vyberáme mobil: Drahší originál alebo lacný fake?
Má skvelý displej, nahráva UltraHD video a zaostruje laserom

Komentáre