Technológie

Prvý smartfón s nočným videním prichádza z Dánska

"Lumigon T3 je vôbec prvým mobilným telefón na svete vybavený nočným videním. Fotomobil z Dánska chce byť lídrom v oblasti mobilnej fotografie a bude mimoriadne drahý. "

Erik Stríž, 13. júna 2016 13:00
Lumigon T3 Foto: Lumigon
Čo by ste povedali na to, že by ste mohli fotiť aj v úplnej tme bez toho, aby ste si scénu prisvetľovali? Aké nové možnosti by vám takáto funkcia ponúkla? S telefónom dánskej spoločnosti Lumigon to už nie je iba produkt z vedecko-fantastického románu, ale reálny produkt, ktorý si budete môcť už čoskoro zakúpiť.

Po technickej stránke je Lumigon T3 vyspelý moderný smartfón s operačným systémom Android. Ten je upravený tak, aby sa nepodobal na prostredia v iných mobiloch, chce osloviť čierno-bielym grafickým prevedením. Výrobca tým zdôrazňuje špeciálnu vlastnosť kamery, ktorá je osadená na zadnej strane - schopnosť vidieť aj v úplnej tme.

Lumigon T3 Foto: Lumigon

Pokrokové kamery i výkon

Telefón od Lumigon chce byť prvotriednym fotomobilom, má dovedna tri kamery - dve zadné a jednu prednú. 5-megapixelové selfie fotky by mali byť dobre osvetlené aj počas fotenia v noci, pretože priamo nad displejom sa nachádza LED dióda s intenzívnym svetlom.

Zadná strana obsahuje 13-megapixelový fotoaparát, taktiež s prisvetľovacou diódou a druhý 4-megapixelový nočný fotoaparát. Ten je vybavený senzorom citlivým na infračervené žiarenie, ktoré do okolia vysiela špeciálna dióda na zadnej strane telefónu. Aj keď bude v miestnosti úplná tma, na displeji mobilu sa zobrazí obraz miestnosti aj s detailmi. Kvalita takéhoto obrazu nie je prvotriedna, ale je avantgardou celkom novej funkcie v mobilných telefónoch.

Lumigon T3 Foto: Lumigon
Hlavný fotoaparát dokáže nahrávať video vo vysokom rozlíšení 4K, displej s uhlopriečkou 4,8 palcov využíva obrazovú technológiu Super AMOLED a zobrazuje 1280×720 pixelov. Jeho procesor má osem jadier, pamäť má veľkosti 3GB a 128GB, chránený je bezpečnostným sklom Gorilla Glass 4.

Okrem toho je telefón odolný pred vodou a prachom, má stereo reproduktory i snímač odtlačkov prstov.

Lumigon T3 Foto: Lumigon

Cena prislúchajúca špičkovej výbave

Cena smartfónu Lumigon T3 nebude vôbec ľudová. V základnej verzii sa bude predávať za približne 818 eur, za zlatý variant si predajcovia vypýtajú viac ako tisíc eur. Kúpiť sa bude dať v niekoľkých variantoch, pričom všetky budú zdôrazňovať prémiový charakter zariadenia kvalitnými materiálmi a využívaním striebornej a zlatej farby.


ODPORÚČAME AJ:
Prebúdzať sa svetlom namiesto zvuku. Prečo nie?
Imidžová audiosústava s cenou rodinného domu
Atypický hudobný set od Bang & Olufsen
Máte radi v byte perfektný zvuk? Zabezpečte si vstavaný audio systém
Pestrofarebný fešák vyhráva osem hodín na jedno nabitie

Komentáre