Technológie

Chcete oživiť párty? Využite mini projektor

"Menší alebo väčší projektor môže oživiť akúkoľvek párty, večierok alebo oslavu v nevídanej miere. Čo tak namiesto bežnej prezentácie premietať “live” obraz z vedľajšej miestnosti? "

Erik Stríž, 30. júla 2015 10:00
Malý laserový projektor UO Smart Beam Foto: uobeam.com

Párty ako žiadna iná

Predstavte si večierok s priateľmi, na ktorom na celej stene premietate hudobné videoklipy, domáce filmy, fotky alebo v priamom prenose na stenu prenášate kamerový záznam z inej miestnosti. Využitie projektorov sa netýka iba sledovania filmov a programov televízie, v skutočnosti ide o zariadenia schopné nielen prispôsobiť sa kreatívnym nápadom, ale aj sa podieľať na ich tvorbe.

Malý laserový projektor UO Smart Beam Foto: uobeam.com

Malý projektor, ktorý prepojíte s akýmkoľvek mobilom


S veľkými a ťažkými projektormi však môže byť realizácia dobrých nápadov komplikovaná a práve preto vznikajú malé kompaktné zariadenia napájané vlastnou batériou. Jeden takýto projektor je aj UO Smart Beam.

Je to projektor, ktorý na premietanie obrazu využíva laser. Má malé rozmery a kompaktné telo v podobe kocky, no premietaný obraz má až dva a pol metra.

Projektor je malá elegantná kocka so stranou dlhou 5,5 centimetra, ktorú bez problémov vložíte do kabelky alebo ruksaku. Má vlastné napájanie a bezdrôtové technológie, ktorými ju prepojíte so smartfónom, tabletom alebo počítačom. Vzniká tak potenciál, ktorý dokáže uspokojiť ambície aj veľmi náročného organizátora večierkov.

Malý laserový projektor UO Smart Beam Foto: uobeam.com

Laser je ostrý vždy a všade

Toto malé zariadenie využíva na projekciu laser. Ten má hneď niekoľko výhod, okrem vysokého jasu a vysokej presnosti aj skvelú ostrosť. V porovnaní s bežnými projektormi, ktoré využívajú lom svetla cez optiku, má laser výnimočnú vlastnosť - nie je ho potrebné zaostrovať. Obraz je ostrý vždy bez ohľadu na to, či má uhlopriečku zopár centimetrov alebo tri metre.

Projektor dokáže vytvoriť aj obraz s uhlopriečkou okolo päť metrov, avšak ideálnu kvalitu dosahuje pri 2,5-metrovej uhlopriečke. Na počutie to možno nevyznie tak fascinujúco, avšak v praxi je to ohromný obraz na celú stenu.

Nesporne jednou z najväčších výhod použitia laseru je jeho schopnosť zobrazovať aj vo svetlom prostredí. Samozrejme, má svoje limity a za extrémne slnečného dňa bude projekcia prakticky neviditeľná, avšak aspoň v miernom prítmí bude obraz pekný.

Za vyspelú techniku sa platí

Ak by vás zaujímali technické vlastnosti mini projektora UO Smart Beam, vedzte, že jeho obraz má rozlíšenie HD (1280×720 pixelov), podporuje spojenia Bluetooth, USB a MHL/HDMI, s telefónmi Android a počítačmi Windows dokáže zdieľať obraz cez technológiu Miracast (Wi-Fi DLNA).

Vstavaná batéria má kapacitu neveľkých 4200 mAh, mala by však vydržať dve hodiny neustáleho premietania s jasom 60 lúmenov.

Zariadenie UO Smart Beam nie je žiadnym konceptom alebo doteraz nezrealizovanou ideou kreatívneho tímu. Je produktom, ktorý si môžete na internete kúpiť za približne 380 eur. Keďže sa nepredáva na Slovensku cez oficiálneho distribútora, k tejto cene si budete musieť pripočítať ešte poštovné a prípadné iné poplatky.

Nepochybujeme však, že aj u nás si tento projektor nájde priaznivcov, ktorí budú ochotní zaplatiť zaň aj vyše 500 eur.

Zdroj: uobeam.com


ODPORÚČAME AJ:
Nová kategória tabletov: Ultra-tablety budú na prácu
Najtenšie telefóny na svete vás svojou hrúbkou prekvapia
Tieto smart hodinky sa stanú bestsellerom
Nová generácia stetoskopov je na spadnutie
Dostali ste tablet? Spravte si z neho druhý monitor k počítaču

Komentáre