Technológie

Zázračný tablet s úžasným displejom a zvukom

"Lenovo Miix 2 11 je skutočne pôsobivé zariadenie. Má jedinečný dizajn, vysoký výkon, krásny displej a prekvapivo dobrý zvuk. "

Erik Stríž, 5. februára 2015 8:00
Lenovo Miix 2 11 Foto: Lenovo

Nároky používateľov stále rastú


Keď si kupujete notebook alebo tablet, zamyslite sa, čo od neho vlastne očakávate. Chcete na ňom v prvom rade prehliadať internetové stránky a sledovať filmy? Alebo máte očakávanie, že notebook naplní váš potenciál stať sa tvorcom webstránok, grafikom alebo človekom, ktorý bude prostredníctvom tabletu riadiť celý tím pracovníkov? Ak sa vidíte vo všetkých týchto odpovediach, mali by ste začať uvažovať o konvertibilných zariadeniach. To sú tie, ktoré razom zmeníte z tabletu na notebook a naopak. Jedným z nich je aj Lenovo Miix 2 11.

Prioritne je Miix 2 11 tablet. Má odolnú konštrukciu a hrubšie prevedenie, vďaka čomu sa výborne drží v rukách. Zaujme kvalitný zadný kryt a ochranné sklo na displejovej časti, pričom sa tiahne od okraja po okraj. Dizajn tabletu je rovnako jedinečný, ako spôsob, ktorým sa prichytí ku klávesnici.

Lenovo Miix 2 11 Foto: Lenovo

Kompaktná, ale pohodlná klávesnica


Klávesnica má dostatočne veľké rozmery, píše sa na nej pohodlne a obsahuje všetky tie tlačidlá, ktoré používať potrebuje k bežnej práci. To, že chýba samostatná numerická časť na pravej strane, je pri podobných zariadeniach štandardom. Numerická klávesnica dokonca chýba aj mnohým veľkým notebookom. Jednotlivé tlačidlá majú nízky, ale dostatočný zdvih, ale zreteľne reagujú na stlačenie.

Lenovo Miix 2 11 Foto: Lenovo

Jedinečný magnetický princíp prichytenia


Zaujímavé je predovšetkým to, ako výrobca vyriešil mechanizmus spojenia tabletu s klávesnicou. Nie sú tu žiadne fyzické spojenia, klapky alebo kĺby, všetko drží pokope vďaka magnetom. Ak by sa vám zdalo, že toto riešenie nie je bezpečné a že hrozí náhodné rozpojenie, budete prekvapení. Tablet drží s klávesnicou veľmi pevne a odpoja sa iba vtedy, keď ich rozpojíte cielene. Princíp spojenia pomocou magnetov funguje nielen v pozícii otvoreného, ale aj zatvoreného notebooku.

Displej pre náročných


Displej má rozlíšenie až 1920×1080 bodov. To je štandard Full HD, ktorý nie je bežný ani pri drahších notebookoch (stále využívajú rozlíšenie 1366×768 bodov). Pri takomto displeji nie je potrebné pochybovať o kvalite obrazu. Zopár kladných bodov k nej ešte pridáva zobrazovacia technológia IPS, ktorá sa radí k tým najlepším vôbec a je častou voľbou profesionálnych grafikov. Uhlopriečka displeja je 11,6 palcov.


Windows je lepší, ako Android


Lenovo Miix 2 11 pracuje s operačným systémom Windows 8.1, ktorý v porovnaní s populárnym Androidom ponúka viac možností pre produktívne využitie. Dajú sa na ňom zahrať hry a prehliadať webstránky bez akýchkoľvek obmedzení, ale v oblasti tvorby obsahu (a nie iba jeho konzumácie) Windows jednoznačne vedie.

Systém funguje spohľalivo a bez problémov vďaka výkonnému čipsetu, ktorý sa ukrýva v tabletovej časti. Používa sa procesor Intel Core i3, ktorý prekonáva aj procesory používané v priemerných notebookoch. Vďaka nemu a pomerne veľkej pamäti (4 GB RAM a 128 GB na disku SSD) bežia programy plynulo a bez sekania. O prehrávaní filmov a hraní stredne náročných hier ani nehovoriac.

Pre koho? Pre každého


Lenovo Miix 2 11 je ideálnou voľbou pre veľmi široké spektrum zákazníkov. Tí, ktorí chcú mať tablet predovšetkým na sledovanie digitálneho obsahu, ocenia skvelý displej a prekvapivo dobrý zvuk vstavaných reproduktorov. A zákazníci, ktorí potrebujú na svojom novom zariadení skutočne pracovať, ocenia jeho vysoký výkon, veľkú pamäť, ľahkú prenosnosť a viac možností použitia.

ODPORÚČAME AJ:
Tento telefón vás očarí svojou ľahkosťou, eleganciou a šarmom
Škótski vedci dokázali spomaliť svetlo
Skvelá budúcnosť: Budeme inteligentnejší a stále pripojení na internet
Walkman novej generácie osloví tých najnáročnejších
Americký gigant Apple otvoril svoju najväčšiu predajňu v Číne

Komentáre