Technológie

Elektronická tabuľa prenáša obraz do telefónu v priamom prenose

"Smartkapp je elektronická tabuľa, ktorá môže celkom zmeniť firemné brífingy. V reálnom čase digitalizuje kresby a posiela ich do telefónov, tabletov a počítačov. "

Erik Stríž, 15. decembra 2014 10:00
Elektronická tabuľa Smart Kapp Foto: Smart Tech


Klasické nástenné tabule stále nie sú retro. Nie je na to dôvod, aby zapadli prachom, pretože ich prítomnosť na firemných poradách a rôznych kreatívnych sedeniach je často neoceniteľná.

Kriedové tabule už pomerne dávno veľmi úspešne nahradili tie, na ktoré možno písať popisovačmi. Sú oveľa presnejšie, ľahko sa kresba odstraňuje a vzhľadom na chýbajúci prach z kriedy sú tieto tabule oveľa zdravšie. Tu sa ale evolúcia tabúľ nezastavila a dnes sa aj v niektorých školách môžeme stretnúť s takzvanými inteligentnými tabuľami, ktoré využívajú kombináciu kamery snímajúcej pohyby rúk a projektora, ktorý dokáže ponúknuť funkciu interakcie. Ani to ale nie je podstata toho, čím chce firmy a školy osloviť SmartKapp.

Smartkapp je elektronická tabuľa, ktorá v reálnom čase prenáša kresby do telefónov, tabletov a počítačov. Na prvý pohľad vyzerá ako modernejšia tabuľa na popisovače, o jej rozšírených funkciách napovedajú až senzorové tlačidlá v pravom dolnom rohu a nápis SMART v hornom ľavom rohu.

Elektronická tabuľa Smart Kapp Foto: Smart Tech

S pomocou technológie Bluetooth je táto tabuľa jedným veľkým vysielačom, na ktorý sa môže napojiť ktokoľvek so smartfónom, tabletom alebo počítačom. Keď má tento používateľ vo svojom zariadení nainštalovanú na to určenú aplikáciu, obraz z tabule sa mu v priamom prenose prenáša na displej a ukladá do pamäte. V prípade potreby je na tabuli aj USB port, do ktorého možno vložiť USB kľúč a všetky projekty nahrať do jeho pamäte.

Toto riešenie, ktoré je síce jednoduché, ale pritom celkom revolučné, je nielen vizuálne atraktívne, ale aj mimoriadne užitočné. Stačí si predstaviť celkom bežný brífing vo firme, na ktorom sa určujú rozpisy činností pracovníkov na týždeň. Tí si už nebudú musieť nakreslené rozpisy a popisy prepisovať do notesov alebo fotiť do telefónov, všetko sa prenesie v digitálnej forme automaticky s možnosťou neskoršej úpravy.

Elektronická tabuľa Smart Kapp Foto: Smart Tech

Okrem iného má takáto tabuľa význam aj pre grafikov a dizajnérov. Tí môžu kresliť, mazať a prekresľovať a následne digitalizovať prakticky všetko, čo ich napadne. Žiadne dodatočné fotenie alebo skenovanie nie je potrebné. V porovnaní s takým kreslením na tablete je kreslenie prepisovačom oveľa presnejšie a jednoduchšie. Tabuľa má uhlopriečku 42 palcov, teda 106 centimetrov.



Ak vás nápad elektronickej tabule zaujal a chceli by ste ju do firmy, potom vás zrejme celkom potešíme. SmartKapp nie je iba jedným z mnohých konceptov a prototypov, ktoré hľadajú peniaze prostredníctvom crowdfundingu, ale reálne predávaným produktom. Kúpiť sa dá napríklad aj na Amazone. Snáď jedinou nevýhodou tohto riešenia je jeho vyššia zaobstarávacia cena pohybujúca sa na úrovni 720 eur. Výhodou však môže byť vysoká odolnosť zariadenia a

ODPORÚČAME AJ:
360-stupňová kamera pre športovcov nahrá všetko dookola
Takmer dokonalá kópia iPhone 6 stojí tretinu originálu
Malý telefón s výbavou tých najlepších
Revolučný telefón z Ruska má displej aj vzadu
Najmenšia alebo najpokrokovejšia: Ktorú kvadrokoptéru by ste brali?

Komentáre