Technológie

Do lesa v ponožkách? S pokrokovými materiálmi to nie je problém

"Inovatívny materiál obsahujúci kevlar, bavlnu, polyester a niekoľko tajných zložiek je tak odolný, že sa z neho dajú robiť ponožky nahradzujúce tenisky do terénu. "

Erik Stríž, 13. apríla 2015 12:00
Odolné ponožky Swiss Protection Socks Foto: The Swiss Barefoot Company
Vybrali by ste sa na túru Vysokými Tatrami v ponožkách? Alebo išli by ste si zabehať do mesta bez vhodnej obuvi? Nepochybujeme o tom, že nie. Súčasný pokrok v technike však prináša kompromisy aj do odpovedí na tieto otázky.

Spoločnosť The Swiss Barefoot Company na svoju propagáciu nepochybne využíva aj samotnú skutočnosť, že má švajčiarsky kapitál, ale predsvedčivým argumentom ku kúpe jej produktov by mala byť ich kvalita. Tá ďaleko presahuje štandard, čomu zodpovedá aj ich vyššia predajná cena. V tomto prípade sa platí predovšetkým za inovatívny materiál a jeho výrobný proces.

Ponožky Swiss Protection sú hrubé, odolné a ľahké, napriek tomu sú považované za to najlepšie, čo môžete získať v záujme čo najväčšej slobody nôh. Výrobca tým chce povedať, že v klasických hrubých topánkach do terénu bude noha vždy akoby uväznená, ale v ponožkách nie.


Zdroj: Youtube.com

Ponožky sú vyrobené zo špeciálneho materiálu, ktorý bol navrhnutý pre ľudí, ktorí radi chodia naboso. Možno to niekomu príde priam komické, ale pre mnohých je to samozrejmosť. Napokon, aj keď sme pri mori, často nosíme rôzne kroksy a šľapky pre prípad, že by sme stúpili na ježka alebo ostrý kameň. A práve na aktivity pri vode, ale aj na skalách a v lesoch, sú ponožky vskutku dobrou obuvou.

Nízka hmotnosť, relatívne tenké steny a návleky na prsty sú základnými dôvodmi, prečo sú ponožky pohodlné a celkom prirodzené. Je v nich možné nahmatať jednotlivé kamene, ale žiadne ostré hrany nimi nepreniknú.

Odolné ponožky Swiss Protection Socks Foto: The Swiss Barefoot Company
Obzvlášť praktické sú najmä v spojení so športovými aktivitami vo vode. Nemal by byť s nimi problém ani na surfe, pretože spodná stena ponožiek je protišmyková. Aj napriek zdanlivej hrubosti a pevnosti sa dá v ponožkách aj plávať takmer bez obmedzení.

Tento typ obuvi môže pôsobiť trocha úsmevne, avšak je výsledkom dlhého vývoja materiálov a čo najlepšej ergonómie - a to je hotová veda. Ponožky sa vyrábajú v niekoľkých farebných prevedeniach a v dvoch variantoch, v nízkom a vysokom. Nízky je vhodný najmä do vody, zatiaľ čo vysoké ponožky oceníte pri pohybe v prírode.

Zdroj: The Swiss Barefoot Company


ODPORÚČAME AJ:
Športové oblečenie odsleduje vaše výkony v telocvični
Inteligentné kamene? Nie je to nezmysel, ale veľká pomoc
Smarthodinky sledujú majiteľa a rozhodujú, čo je pre neho najlepšie
Tento odolný mobil nevie takmer nič, aj tak bude úspešný
Prebúdzať sa svetlom namiesto zvuku. Prečo nie?

Komentáre