Technológie

Netradičná funkcia veľkých očí v smartfóne vás prekvapí

"Acer Liquid Jade S patrí medzi najkrajšie telefóny na našom trhu, musíte si však najprv odskúšať. Dovtedy si ani nebudete vedieť predstaviť, aký úžasný tento telefón je. "

Erik Stríž, 12. februára 2015 13:00
Acer Liquid Jade S Foto: Acer
Značku Acer vo všeobecnosti vnímame predovšetkým ako výrobcu notebookov, prípadne jej logo nachádzame pri lacnejších tabletoch. Pravdou však je, že okrem širokej palety počítačov má vo svojom portfóliu aj veľmi dobré mobilné telefóny. Do rúk sa nám dostal model Jade S, ktorý je považovaný za to najlepšie, čo môžete od tejto značky zakúpiť.

Acer Liquid Jade S Foto: Acer

Prekvapivo ľahký a tenký


Telefóny Jade S prekvapí hneď, ako ho dostanete do rúk. Je totiž veľmi ľahký a možno, rovnako ako aj my, budete ešte pred zapnutím zariadenia hľadať v krabici batériu. V skutočnosti je batéria vstavaná, odstrániť sa dá jedine v servise. Prekvapivo nízka hmotnosť a veľmi tenké telo hneď prvými dvomi dôvodmi, prečo by sme si tento telefón pokojne prijali za svoj každodenný pracovný nástroj.

Acer Liquid Jade S Foto: Acer

Krásny displej so zaoblenými okrajmi


Po zapnutí telefónu vzbudí veľmi pozitívny dojem jasný displej s uhlopriečkou päť palcov. Vysoký jas, sýte farby a dobrá exteriérová čitateľnosť sú niečím, čo považujeme za nevyhnutnosť aj pri lacných zariadeniach, ale zobrazovací panel v Jade S sa môže pokojne pýšiť titulom prémiový. Technológia zobrazenia je IPS LCD a displej je prekrytý ochranným sklom Gorilla Glass 3 so zahnutými okrajmi.

Rozlíšenie displeja je veľmi vysoké, označuje sa aj ako HD 720p, teda 1280×720 pixelov. Najlepšie telefóny na trhu majú rozlíšenie niekoľkonásobne vyššie, avšak pri priamom porovnaní s HD nebudete vedieť nájsť prakticky žiadne rozdiely a nedostatky už vonkoncom nie. Jemnosť obrazu je až 294 pixelov na palec dĺžky, pričom bežná kvalita fototlače je 300. Je potrebné si uvedomiť, že väčšina notebookov, a dokonca aj televízorov má nižšie rozlíšenie obrazu, ako tento telefón.

Acer Liquid Jade S Foto: Acer

Dve kamery a selfie s prekvapením


Acer Liquid Jade S je vybavený dvomi kamerami, obe by mali vyhovovať aj náročným zákazníkom. Hlavná kamera na zadnej strane má rozlíšenie 13 megapixelov, fotky majú maximálne rozlíšenie 4160×3120 bodov a video je nahrávané vo formáte Full HD (1920×1080 bodov). Fotoaparát dokáže automaticky zaostrovať a je vybavený LED osvetlením.

Webkamera na prednej strane nad displejom má rozlíšenie päť megapixelov a zaznamenáva prekvapivo dobrý obraz. Dokonca máme pocit, že webkamera si dokáže so zhoršenými svetelnými podmienkami poradiť lepšie, ako tá hlavná.

Na naše pomery pôsobí veľmi nezvyčajne jedna základná funkcia tejto kamery. Pri jej spustení máte možnosť fotiť, nahrávať video alebo stlačiť tretie tlačidlo, ktoré pôsobí dojmom, že automaticky vylepšuje pleť na fotke. Keď ho stlačíte a pozriete sa na odfotenú snímku v galérii, zistíte, že funkcia v prvom rade zväčšuje oči na tvárach. Je to automatická úprava fotiek tak, aby fotené osoby viac pripomínali kreslené postavičky manga. Na naše pomery je to veľmi nezvyčajná, priam čudná, funkcia.

8-jadrový procesor a priemerná pamäť


Acer Liquid Jade S patrí medzi najvýkonnejšie telefóny na našom trhu. Má síce pamäť s kapacitou 16 GB, čo je medzi prémiovými telefónmi nižší priemer, ale do telefónu sa dá vložiť pamäťová karta microSD. Jej maximálna kapacita môže byť 32 GB, čím vzniká dostatočne veľký priestor pre akýkoľvek typ digitálneho obsahu.

Procesor je v telefóne 8-jadrový Cortex-A53 s frekvenciou 1,5 GHz a operačná pamäť RAM má kapacitu 2 GB. K tomu si pripočítajte grafický akcelerátor značky Mali a vo výsledku máte zariadenie, ktoré môže rovno pripojiť k bezdrôtovej klávesnici, myši a k veľkému displeju a používať ho ako pracovný počítač. Výkon telefónu je skrátka dostatočne vysoký pre akúkoľvek činnosť.

Acer Liquid Jade S Foto: Acer

Vylepšený systém Android


Smartfón Acer Liquid Jade S je vybavený širokou paletou moderných technológií pripojenia, ktoré aktívne využíva v spojení s operačným systémom Android. Prostredie systému Android je vylepšený o softvérový balíček od spoločnosti Acer, ktoré sa priamo týkajú bezpečnosti a produktivity. Možno, že niektoré funkcie používateľ využije iba raz, ale podstatné je, že tam sú a v prípade potreby ich nebude nutné sťahovať, prípadne za ne platiť.

Telefón sa dokáže pripojiť na všetky moderné mobilné siete a podporuje aj rýchly mobilný internet LTE. Snáď jediné dve pripojenia, ktoré tento telefón neobsahuje, sú NFC a infračervený port.

Či ho odporúčame? Jednoznačne áno!


Acer Liquid Jade S je smartfón, ktorý prekvapuje v prakticky každom ohľade. Na fotografiách ani zďaleka nevyzerá tak príťažlivo, ako keď sa vám dostane do rúk. Má vysoký výkon, veľa pamäte, krásny displej a dobré kamery. Bez problémov by sme ho dokonca označili za najlepší smartfón, aký sa nám tento rok dostal do rúk.

ODPORÚČAME AJ:
Mikrovlnka namiesto klasickej rúry? Žiadny problém
Kandidát na najlepší smartfón roka prekvapí aj ostrieľaného odborníka
Zázračný tablet s úžasným displejom a zvukom
Nadpriemerný tablet a priemerný notebook v jednom tele
Kašlite na drahé notebooky! Tento s cenou mobilu vás nadchne

Komentáre