Technológie

Mikrovlnka namiesto klasickej rúry? Žiadny problém

"Hľadáte výkonnú verziou klasickej domácej mikrovlnky, ktorá nahradí aj klasickú teplovzdušnú rúru? "

Erik Stríž, 10. februára 2015 14:00
Samsung HotBlast Smart Oven Foto: Samsung
Mohlo by sa zdať, že kuchynské spotrebiče neprechádzajú tak búrlivým vývojom, ktorý sledujeme na priemysle s telefónmi a počítačmi. A je to pravda, skutočne tu taký razantný rozvoj nevidno, avšak nie je to tak, že by trh stagnoval. Za posledné roky sa napríklad významne zlepšila efektivita chladničiek a práčok, kávovary zažívajú pomerne veľký rozmach a občas sa inovácie objavia aj v súvislosti s mikrovlnnými rúrami. Jednou z nich je aj Samsung HotBlast Smart Oven.

Táto mikrovlnka je nielen o nových technológiách, ale aj o dizajne. Ten vám vyslovene udrie do očí a presvedčí vás, že aj čierna farba s futuristicky modrými ovládačmi patrí do modernej kuchyne. Svojím spôsobom môže pripomínať supermoderný počítač s ladnými krivkami a kvalitnými materiálmi.

Samsung HotBlast Smart Oven Foto: Samsung

Rúra má predné dvierka spravené tak, aby viac pripomínali dvere do klasickej vstavanej rúry, ako do mikrovlnky. Preto majú pánty na spodku a otvárajú sa vyklopením do vodorovnej polohy. Snaha dizajnérov o čo najlepšie priblíženie sa teplovzdušnej rúre nie je náhodné. Okrem zohrievania jedla dokáže mikrovlnka aj piecť, a to dokonca za polovicu času, ako klasická rúra.

Výrobca tvrdí, že upečie jedlo v rovnakej kvalite, prípadne možno ešte vo vyššej. Rovnomenná technológia pečenia využíva až 60 rovnomerne rozmiestnených otvorov, ktorými je na jedlo hnaný horúci vzduch. Vysoká intenzita vzduchu, ventilátor s priemerom 154 milimetrov a veľký vnútorný priestor s kapacitou 35 litrov sú základné predpoklady k tomu, aby sa v tejto mikrovlnke dalo upiecť celé kurča alebo dokonca aj celá pizza.

Samsung HotBlast Smart Oven Foto: Samsung

Problém nie je ani s pečením ešte zamrznutých jedál, vďaka funkcii Crusty Plate ich dokáže nielen rozmraziť, ale aj rovnomerne upiecť a vytvoriť na nich chrumkavú kôrku.

Pre každého, kto veľmi nesleduje trendy a technológie v oblasti kuchynských spotrebičov, bude nepochybne prekvapením, že v moderných mikrovlnkách môžete aj grilovať a vyprážať. Táto to dokáže tiež a výrobca k tomu pridáva aj niekoľko superlatívov o výkonnosti, efektivite a nakoniec aj o chuti samotného jedla.

Vstavaný gril má názov 2250w PowerGrill Duo je účinnejší ako klasické opekanie. Súčasťou rúry sú výhrevné telesá s vysokým výkonom vyžarujúce konzistentné teplo počas celej doby grilovania.



Multifunkčná elektrická rúra Samsung HotBlast Smart Oven je zariadenie, ktoré sa zaraďuje do ponuky prémiových kuchynských spotrebičov. Širokej palete technológií zodpovedá aj vyššia cena, ktorá zatiaľ nebola upresnená, ale bude vzdialená od priemernej ceny podobných spotrebičov. Mikrovlnka si bude hľadať svoje miesto nielen v moderných domácnostiach, ale aj v kvalitnejších reštauráciách.

ODPORÚČAME AJ:
Zázračný tablet s úžasným displejom a zvukom
Nadpriemerný tablet a priemerný notebook v jednom tele
Kašlite na drahé notebooky! Tento s cenou mobilu vás nadchne
Tento telefón vás očarí svojou ľahkosťou, eleganciou a šarmom
Škótski vedci dokázali spomaliť svetlo

Komentáre