Štýl

Zopár trikov na leto, ktoré by ste mali poznať

"Aby ste druhú polovicu augusta prežili naozaj naplno a bez zbytočných ťažkostí, prinášame niekoľko rád, ako si poradiť s každým problémom."

Eva Frantová, 19. augusta 2015 14:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP
Extrémne horúčavy už konečne opustili územie Slovenska, leto však pokračuje ďalej. A práve preto, aby ste druhú polovicu augusta prežili naozaj naplno a bez zbytočných ťažkostí, prinášame vám niekoľko rád, ako si poradiť aj s tým najmenším problémom.

Vyskúšajte zubnú kefku na vlasy


Ak si myslíte, že kefku je možné použiť iba na zuby, ste na veľkom omyle. Ak totiž túžite po vlasoch uhladených dozadu bez zbytočne prelakovaného efektu, vyskúšajte malé množstvo laku nasprejovať na starú kefku na vlasy a jemne si ňou vaše pramienky začešte na to správne miesto. Vlasy vám nebudú trčať na všetky strany, na to môžete vziať jed.

Každodenné umývanie vlasov? Zabudnite naň


Je samozrejmé, že sa pod obrovskou hrivou potíte. Kto by aj nie, veď predsa i muži tieto teplá nevedia vystáť, a čo potom my ženy. Pre krásu sa síce trpí, ale hlavu si za to každý deň umývať nemusíte. Stačí, keď všetky vlasy uchytíte do gumičky a vpredu si necháte len tie, ktoré naozaj seriózne potrebujú „vodu“. Následne ich zmyte šampónom a kondicionérom a ako čerešničku na torte použite fén. Vaše vlasy ihneď naberú nový dych a vy ušetríte množstvo času.

Púdrovú lícenku si radšej odpustite


Trblietavá lícenka nikdy nevyjde z módy, avšak počas letných dní ju pre vlastnú bezpečnosť radšej odložte. Jej častice totiž v kombinácii s vlhkom a teplom nevytvárajú dokonalý vzhľad, práve naopak. Veľmi jednoducho sa môže stať, že váš mejkap už za pár hodín bude zliaty alebo nevýrazný. Skúste preto radšej krémovú lícenku, ktorá už sama o sebe predchádza nežiaducemu stekaniu a nanáša sa oveľa prirodzenejšie.

Trošku deodorantu sem a tiež trošku tam


Deodorant nie je len na to, aby ste svoje podpazušie zachránili pred nežiaducim potením a svoje okolie pred následným zápachom. Vyskúšajte si ho aplikovať aj na zadnú časť krku, konkrétne na šiju. Ostanete tak dlhodobo svieža a vaše vlasy sa nebudú mať na čo lepiť aj keby chceli.

Zdroj: www.instyle.com

ODPORÚČAME AJ:
Ako sa postarať o plavky po kúpaní? Prinášame návod
Tenké a nenápadné: Také sú náhrdelníky neskorého leta
Vypadáva vám v lete viac vlasov? Nebojte sa, je to prirodzené
Problematická pleť sa nenosí, skúšali ste už detský púder?

Komentáre