Štýl

Vyberáme účesy podľa typu tváre

"Mnoho žien si myslí, že krásne môžu byť len ako dlhovlásky. Opak je však pravdou. Dôležité je, aby ste si vybrali účes, ktorý sa bude hodiť k tvaru vašej hlavy."

Diana Vaculová, 13. augusta 2014 14:00
Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš


Aj vy v lete nosíte rôzne vrkôčiky a copy? Možno je čas na zmenu. Napríklad na nový účes. Ale pozor, určite nevyberajte podľa trendov celebrít či toho, čo pristane vašej kamarátke. Každá žena má iné rysy a každej pristane niečo iné. Preto sme sa rozhodli rozdeliť tváre do štyroch typov a ku každej priradiť ideálny účes. Sledujte a inšpirujte sa spolu s nami.

Oválny tvar


Ženy, ktoré majú oválnu tvár to svojím spôsobom vyhrali. Majú totiž voľný výber. K ich druhu tváre sa hodí úplne všetko. Dôležitým faktorom však zostáva vybrať ten správny účes k typu osobnosti. Nebojte sa experimentovať.

Srdcovitý tvar


Ženy s tvárou v tvare srdce patria k tým, ktorým najviac pristanú ofinky a tiež krátke vlasy. Medzi top účesy pre vás patria najmä tie, ktoré končia kúsok pod bradou. Šik budete vyzerať, keď si necháte kučery, ktoré pridajú na objeme. Ak predsa len túžite po dlhým vlasoch, potom si ich aspoň dajte prestrihať smerom do tváre. Hlavne sa vyhnite holému čelu či účesom, ktoré majú v strede hlavy cestičku.

Hranatý tvar


Pre hranaté tváre sú ideálne experimenty a asymetrické účesy. Vyskúšajte napríklad plešinku na jednej strane hlavy či stupňovité účesy, ktoré opticky uberú z hranatosti. Určite však neskúšajte dlhé rovné vlasy s ofinou dopredu, pre vás sú oveľa lepšou alternatívou kučery alebo jemné vlny.

Guľatý tvar


Ženám, ako ste vy, najviac pristanú po stranách rovné účesy alebo také, ktoré zakrývajú kúsok z tváre. Ak túžite po ofine, tak určite nesiahajte po tej rovnej, ale nechajte, nech sa vaša kaderníčka trochu pohrá so strihom a vyčaruje vrstvenú ofinu, ktorá sa k vám bude hodiť oveľa viac. Zabudnite na objemné kučery, účesy, ktoré končia pri brade či prílišne stiahnuté vlasy.

Ak si nie ste celkom isté, do ktorej kategórie spadáte, máme pre vás jednoduchý trik. Vyčešte si vlasy, posaďte sa pred zrkadlo, vaše rysy jemne obkreslite napríklad ceruzkou na obočie a potom už len pre seba vyberte to pravé orechové.

ĎALŠIE ČLÁNKY:


Top dvadsať babských rád pre krásu
Odborníčka radí: Ako si udržať krásny mejkap aj v lete
Krajšie bruško za 30 dní. Viete, ako na to?
Zvodné francúzske líčenie? S nami ho zvládnete za pár minút!
Púšťate sa do chudnutia? Toto rozhodne nevečerajte!
Ďalšia z radu bláznivých diét: Plast našitý na jazyk!
Vajíčka, koláče či hladovka, tieto diéty radšej neskúšajte
Sukne, šaty, šortky a? Tenisky!

Komentáre