Štýl

Viac než len bio: Vyskúšajte kozmetiku pre vegánky

"Ak chcete byť naozaj zásadová a starať sa o svoje telo poriadne, nezabudnite, že i vaša pleť si zaslúži potrebnú dávku starostlivosti."

Eva Frantová, 16. októbra 2015 12:00
Foto: TASR/AP
Ste zástankyňou zdravej výživy, vyhýbate sa mastným jedlám či dokonca vôbec nejete mäso? Jedna vec je urobiť výnimku v oblasti zdravej výživy, druhá dodržiavať svoje zásady na všetkých frontoch. Ak chcete byť naozaj zásadová a starať sa o svoje telo poriadne, nezabudnite, že i vaša pleť si zaslúži rovnakú dávku starostlivosti.

Je vegánska kozmetika rovnaká ako tá bio?


Samozrejme, že nie. Netvrdíme, že bio výrobky nie sú dostatočne prírodné pre vašu pleť, ak sa však naozaj chcete vyhnúť všetkým produktom pochádzajúcim zo zvierat, bio kozmetika nie je tou správnou cestou. Väčšina je totiž vyrobená z mlieka, medu či vazelíny, a to nie je práve vegánsky raj. Tieto ingrediencie sú pre našu pleť síce užitočné, dajú sa však veľmi ľahko nahradiť.

Čo ak sa objaví alergia?


Aj v prípade čisto prírodných produktov sa môže dostaviť alergická reakcia. Ak máte podobný problém, vyskúšajte výrobok najprv na ruke, najlepšie na zápästí, kde môžete prípadné nežiaduce účinky rýchlo spozorovať. Ak však naozaj zistíte alergickú reakciu, ruky preč od podobných produktov, či už sú vegánske alebo nie.

ODPORÚČAME AJ:
Túto jeseň vládnu matné rúže: Ktorý sa k vám najviac hodí?
Chcete nové džínsy? Túto sezónu letia jedine roztrhané
Pred jesenným vetrom sa treba chrániť, máte už maxi šál?
Opálenie v októbri: Vyrieši to za vás bronzer

Komentáre