Štýl

Pred jesenným vetrom sa treba chrániť, máte už maxi šál?

"Tohtoročná móda dopraje pocit tepla i vášmu krku. V kurze sú totiž obrovské šále."

Eva Frantová, 7. októbra 2015 12:00
Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš
Časy, keď sme si okolo krku prehodili jemnú letnú šatku a vybehli sme do slnečného horúceho počasia sú takmer za nami. Letné šaty vystriedali nohavice v kombinácii so svetrami či bundičkami. V neposlednom rade by ste však pred vetrom mali ochrániť tie časti tela, ktoré sú na chladné jesenné počasie náchylnejšie. Tohtoročná móda však dopraje pocit tepla i vášmu krku. V kurze sú totiž obrovské šály.

Omotajte si okolo krku naozajstnú deku


Ak ste niekedy mali pocit, že váš šál je naozaj obrovský, určite veľkosťou neprekonal tie, ktoré môžete nájsť v obchode túto jeseň. Tento rok sa totiž okolo krku nosia naozajstné deky. Nechceme tým povedať, že máte okamžite utekať k starej mame a vzali jej z pohovky tú najväčšiu deku, ktorú nájdete. Stačí, ak zabehnete do obchodu a vyberiete si toho pravého hrejivého spoločníka.

Klasika alebo niečo roztomilé


Ak sa neviete rozhodnúť, ako by váš maxi šál mal vyzerať, vyskúšajte ho zladiť s kabátom či bundou, ktorá vás počas tohtoročnej jesene sprevádza. Béžové farby zlaďte s klasickými károvanými vzormi, zatiaľ čo tmavšie bundičky rýchlo osviežia šály svetlých krémových farieb. Nebojte sa kombinovať, podstatné je, aby ste sa cítili pohodlne a mohli sa zababušiť od hlavy po päty.

A čo čiapka?


Maxi šály sú štýlové sami o sebe, ak však nemáte dosť, oživte ich vhodnou čiapkou. Aj tu platí pravidlo, čím väčšia, tým lepšia, a preto sa nenechajte odradiť. Vyberte si takú, ktorá zvýrazní váš účes, vyzdvihne vaše črty a vytvorí so šálom absolútnu súhru. A pamätajte si, nemusíte sa rozhodnúť hneď, urobte si prieskum, šály predsa z obchodov nikam neutečú a tá najväčšia zima ešte len príde.

ODPORÚČAME AJ:
Opálenie v októbri: Vyrieši to za vás bronzer
Chcete byť trendy študentka? Odhoďte kabelku
Zlatá je svadobnou farbou jesene, nechajte sa ňou zviesť
Jeseň začala: Už viete, akým účesom ju privítate?

Komentáre