Štýl

Päť tipov, ako sa stať kráľovnou stužkovej. Inšpirujte sa

"Každá žena chce byť na stužkovej tou najkrajšou. Dokonalé šaty, perfektné doplnky a estetická vizáž. Niekedy to celkom nevyjde a prestrelia. Tu je päť tipov, ako sa vyhnúť módnym prešľapom."

Diana Vaculová, 24. októbra 2014 14:00
Ilustračná fotografia zachytáva študentov na stužkovej. Foto: TASR - Eduard Fašung


Večer, na ktorý ste dlho čakali. Krok pred skúškou z dospelosti, jedinečné chvíle, počas ktorých sa vám vynoria všetky krásne spomienky zo strednej školy. A to všetko ešte doplnené o noblesu a šmrnc. Niekedy však stačí maličkosť a z dokonalého looku sa stane veľké faux pas. Prinášame vám päť tipov, ako sa vyhnúť tým najväčším omylom.

Stop trblietkam


Teraz máme namysli tie telové. Zlé, zlé a ešte raz zlé. A k tomu aj nevkusné. Takisto sa zamyslite aj nad tým, či chcete zvoliť trblietavé očné tiene, pretože si môžete byť isté, že do konca večera budú trblietky všade, aj na saku vášho tanečného partnera. No a keď už sa predsa len chcete trblietať, siahnite radšej po rozjasňujúcich pleťových vodách.

Pozor na farbu vlasov


Ak patríte k slečnám, ktoré si farbia vlasy, dajte si na to veľký pozor obzvlášť pred stužkovou. Nikdy si ich nefarbite dva či jeden deň predtým.
Tesne pre stužkovou sa s vlasmi experimentovať neoplatí. Foto: TASR/AP
Jednak sa môže stať, že vám bude ešte niekde vidieť stopy po farbe na pokožke, alebo vám nebodaj odtieň nesadne, no a takto narýchlo len ťažko zoženiete kaderníčku, ktorá vás dá dokopy. Farbite si vlasy s predstihom, najlepšie týždeň vopred.

Zbavte sa plastových ramienok


Treba k tomu povedať aj niečo viac? Plastové ramienka sú snáď to najhoršie, po čom môžete siahnuť. Napriek tomu, že sa tvária ako neviditeľné vidia ich úplne všetci a vyzerá to jednoducho hrozne. Ak sa necítite dobre v šatách bez ramienok okey, vyberte si také, čo ich majú hrubé, výrazné a zaujímavé, len nevoľte toto "neviditeľné" zlo.

Nechty


Upraviť si na stužkovú vašu manikúru i pedikúru je samozrejme dobrý nápad. Ale prosím, vyhnite sa desať centimetrovým špicatým nechtom, vďaka ktorým budú vaše ruky vyzerať ako ruky bosoriek z rozprávok. Siahnite radšej po elegancii a nežnosti, jednofarebných krátkych nechtoch, ktoré nebudú vyvolávať pocit umelosti.
Myslíte, že s takouto manikúrou by ste na stužkovej zabodovali? Foto: TASR/AP

Zlatá stredná cesta


Napriek tomu, že stužková sa často stáva tou príležitosťou, kedy sa aj z menej výrazných dievčat stanú sexy ženy, určite by ste to nemali pri tejto príležitosti preháňať s mejkapom. Keď chcete upútať s výrazné nalíčanými očami, zabudnite na tmavé rúže. A naopak, ak si chcete dať červený rúž, potom si na oči dajte iba jemnú linku a špirálu. Verte nám, nechcete predsa vyzerať ako tanečnice z nočných barov.

ODPORÚČAME AJ:
Nechajte sa inšpirovať najnovšími trendmi z FASHION LIVE!
Tieto doplnky vám počas jesene nesmú chýbať
Päť rád, ako sa popasovať s lakmi na nechty
Čiernobiela kombinácia je hitom: Privítajte jeseň v týchto farbách

Komentáre