Štýl

Päť rád, ako sa popasovať s lakmi na nechty

"Aj vy patríte medzi ženy, ktoré si rady kúzlia krásne nechty v pohodlí domova, miesto u nechtárky? Potom je možno týchto päť rád pre vás ako stvorených."

Diana Vaculová, 15. októbra 2014 14:00
Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok


Vybrať peknú farbu, vzorne natrieť, nechať uschnúť. Postup poznáme všetky. No práve s tým schnutím nechtov môžu nastať problémy. Ponáhľate sa, niečo sa náhle vyskytne a vy si svoje majstrovské dielo nechcete pokaziť. Čo však robiť v prípade, že váš lak nie je rýchlo-schnúci? Inšpirujte sa spolu s nami.

Ventilátor či fén


Napriek tomu, ako smiešne to bude asi vyzerať, keď si začnete fénovať vaše nechty, prípadne sa priblížite k ventilátoru a budete si tam nimi mávať, tieto dva spôsoby patria k jedným z najlepších pomocníkov. Schnutie laku urýchlia a vy sa môžete vybrať do ulíc s dokonalou manikúrou. Pri fénovaní však nezabudnite na nastavenie studeného vzduchu.

Chlad prospieva


Či už siahnete po miske s ľadom, mrazničke alebo ľadovej vode. Všetky tri spôsoby zaručene fungujú. Stačí, ak do misky, mrazničky, respektíve pod prúd vody vopcháte vaše starostlivo nalakované nechty a vďaka chemickej reakcii sa môžete tešiť rýchlemu efektu uschnutia. Nemusíte sa báť, že by sa vám lak poškodil a nebude to ani také náročné v tom chlade vydržať, pretože vám stačí iba pol minútky.

Tenká vrstva


Je logické, že ak si na prsty natriete štyri vrstvy laku, pravdepodobne to nebude schnúť tak rýchlo, ako keď si na ne dáte iba jednu tenkú vrstvu. Možno nebude farba laku taká výrazná, no o rýchle schnutie máte postarané. To však platí aj v prípade, že sa predsa len rozhodnete pre vrstvenie. Zaručene sa vyhnite nanášaniu hrubých vrstiev, lak bude nielenže dlho schnúť, ale aj výsledný efekt nebude taký estetický, ako by mal byť.

Olivový olej


Áno, pomôcka z kuchyne vás môže zachrániť aj tentoraz. Stačí, ak si olivový olej dáte do rozprašovača, ním nastriekate vrstvičku na jemne obschnuté nechty, po chvíľke pôsobenia zotriete a výsledný efekt je na svete! Očarujúca manikúra, ako od pravej nechtárky.

Púder


Reč je však o tom detskom. A čo s ním? Funguje ako dokonalý fixátor, a to najmä pri lakovaní prstov na nohách. Každá žena chce mať predsa pekne urobenú nielen manikúru, ale aj pedikúru. Ak však nemáte dosť času a nechcete mať zafarbené ponožky, použite detský púder. Jednoducho si ho naprášte na vaše nechty, čím vytvoríte dokonalú ochranu. Pozor. Tento trik môžete urobiť len vtedy, ak už vaše nechty aspoň trošku uschli. Inak by púder vrstvu laku nepekne poškodil.

ĎALŠIE ČLÁNKY:


OBRAZOM: Keď sú nechty umením
Chcete mať krásnu pleť? Nepodceňujte starostlivosť v mladom veku
Top dvadsať babských rád pre krásu
Odborníčka radí: Ako si udržať krásny mejkap aj v lete
Zvodné francúzske líčenie? S nami ho zvládnete za pár minút!

Komentáre