Štýl

Zostarnite o pár rokov: Sivé vlasy sú opäť v kurze

"Ak chcete byť in, zostarnite o pár rokov, alebo nechajte zostarnúť aspoň svoje vlasy. Túto sezónu choďte na ulicu len s platinovou blond."

Eva Frantová, 3. júna 2015 14:00
Americká herečka Kim Kardashianová odchádza z módnej prehliadky značky Balmain na jeseň-zima 2015 - 2016 počas týždňa módy v Paríži 5. marca 2015. Foto: TASR/AP
Donedávna sme mali strach z každého nového sivého vlasu. Móda sa však stále mení a to, čo kedysi bolo považované za neprípustné je teraz viac než len v kurze. Ak chcete byť in, zostarnite o pár rokov, alebo nechajte zostarnúť aspoň svoje vlasy. Túto sezónu sa vyberte na ulicu len s platinovou blond.

Čo je to za farbu?


Platinová blond je odtieň žltej farby, o ktorom väčšina ľudí len rozpráva, no nemá odvahu naozaj ho vyskúšať. Je to hlavne kvôli jej bledej, priam sivej farbe, ktorá je spôsobená len slabou prímesou žltých odtieňov. Základ tvoria studené tóny modrej či našedlej. Je možné použiť i iné odtienky, ale v tej správnej miere. Jasné však je, že platinová verzia je pravý opak určite známejšej „špinavej“ blond.

Ilustračné foto Foto: webmagazin.sk


Komu sa táto kombinácia hodí?


Nikde nie je napísané, že účes à la stará mama vyskúšať nemôže hocikto, spravidla sa však hodí bledým typom, ktorých pokožka je pokrytá pehami a má mierne ružovkastý nádych. Studené typy disponujú modrými či zelenými očami a zvyčajne ich slnečné lúče ľahko spália. Ak ste skôr teplý typ, stavte na klasickú blond, poprípade platinovú s odtienkami žltej. Nie je to síce to pravé orechové, ale verte nám, na vás bude i táto kombinácia vyzerať úžasne.

A čo údržba?


Keďže ide o farbu ako každú inú, ani v údržbe nie je žiaden rozdiel. Odporúčame používať šampóny a kondicionéry na farbené vlasy a samozrejme vlasy dostatočne hydratovať, keďže peroxid ich viditeľne vysušuje a oslabuje. Starajte sa o svoju hrivu, pretože i „sivé“ vlásky potrebujú patričnú lásku.

ODPORÚČAME AJ:
Čelenky sú hitom tohto leta, máte už tú svoju?
Zvodná ako z Festivalu v Cannes? Vieme, v ktorých šatách zažiarite
Zvodná a sexi? Zabudnite na podprsenku
Toto leto zažiarite jedine s metalickým tetovaním

Komentáre