Štýl

Čelenky sú hitom tohto leta, máte už tú svoju?

"S prvými hrejivými lúčmi sa na ulici objavuje čoraz viac dám, ktorých hrivu zdobia tieto malé pomocníčky. Kvetované, pruhované, masívne či takmer neviditeľné. Pre akú sa rozhodnete vy?"

Eva Frantová, 1. júna 2015 12:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP
Kedysi nesmeli chýbať v žiadnom šatníku a v piatok večer sa nimi pýšila nejedna slečna. Na chvíľku sa však dostali do úzadia, ale teraz sú opäť trendy a neodolateľné. Reč je o čelenkách. S prvými hrejivými lúčmi sa na ulici objavuje čoraz viac dám, ktorých hrivu zdobia tieto malé pomocníčky. Kvetované, pruhované, masívne či takmer neviditeľné. Pre akú sa rozhodnete vy?

Samé kvety


Či už sa rozhodnete pre umelú verziu alebo tú živú, ktorá je síce náročnejšia na údržbu, ale o to krajšia, budete toto leto vyzerať božsky. Kvetovaná čelenka totiž oživí každý jeden outfit, či už si na seba zoberiete biele tielko a džínsy alebo dlhú priehľadnú sukňu. Pozor však na to, aby ste to so vzormi príliš neprekombinovali. Pamätajte, že aj pri kvetoch je menej niekedy viac a nie všetky druhy k sebe ladia.

Ilustračné foto Foto: TASR/AP


Pruhovaná ako zebra


Ak viac ako kvety preferujete vzory zo zvieracej ríše, stavte na prúžky, či fľaky. Nezabudnite však na vhodné zvolenie ostatných farieb, aby nedošlo k disharmónii a môžete spokojne vyraziť do ulíc. Či veríte alebo nie, s touto ozdobou do vlasov budete viac než len neprehliadnuteľná

Čelenka ako šperk


Ak ste skôr za starú dobrú klasiku a kvety či vzory vám nič nehovoria, aj pre vás sa nájde riešenie. Vyskúšajte použiť staré šperky, najlepšie perly či štrasové prívesky ako základ vašej čelenky. Hneď budete pôsobiť slávnostnejšie a to bez najmenšieho úsilia. Nebojte sa riskovať a vyjadriť svoje JA. Dnes je v móde dovolené naozaj hocičo, tak smelo do toho.

Ilustračné foto Foto: TASR/AP


Všestranná šatka


Nemáte vo svojom šatníku čelenku a nechce sa vám do tejto ozdoby zbytočne investovať? Netreba! Použite namiesto nej starú dobrú šatku a vytvorte si zaujímavú „čelenku“ na počkanie. Je len na vás, aké vzory či materiály preferujete. To, čo vám poľahky zdobí krk môže byť vďačným prostriedkom aj na skrášlenie vašej hrivy, verte nám.

ODPORÚČAME AJ:
Chcete vyzerať mlado? Nediétujte
Zvodná ako z Festivalu v Cannes? Vieme, v ktorých šatách zažiarite
Toto leto zažiarite jedine s metalickým tetovaním
Príťažlivá aj počas behu? Nie je to nič zložité

Komentáre