Štýl

Nemáte čas navštíviť kaderníka? Ostrihajte si vlasy samy

"Ak máte dostatok odvahy, vlasy si jednoducho dokážete upraviť i sama. Ukážeme vám ako."

Eva Frantová, 13. júla 2015 14:00
Ilustračné foto Foto: webmagazin.sk
Nie každá z nás má čas navštíviť každý mesiac kadernícky salón a tobôž sa nám chce mínať nehorázne sumy peňazí za úpravu dámskeho účesu. V dnešnej dobe je nám vzácna každá voľná minúta, a preto ju nechceme strácať s hlavou plnou natáčok, či zabalenou v alobale plnom farby na vlasy. Ak máte dostatok odvahy, vlasy si jednoducho dokážete upraviť i sama. Ukážeme vám ako.

1. Učešte si vlasy smerom dopredu


Ilustračné foto Foto: webmagazin.sk

Základom je, aby ste mali vlasy rozčesané, bez uzlov a motaníc, takpovediac pripravené na zákrok. Je lepšie, ak sa pustíte do strihanie neskôr, ako priamo po umytí, pretože čerstvo umyté vlasy majú tendenciu lietať a strapatiť sa. Vlasy češte s hlavou v predklone tak, aby vám všetky viseli pred tvárou.

2. Zviažte si ich do gumičky na vrchole hlavy


Ilustračné foto Foto: webmagazin.sk


Následne všetky vlasy stiahnite gumičkou tesne nad čelom tak, aby ste ich mali v jednej línii a ešte raz prečešte. Dajte pozor, aby boli všetky vlasy pevne stiahnuté a nič nevytŕčalo, pretože po odstrihnutí nedosiahnete rovný efekt.

3. Strihanie


Ilustračné foto Foto: webmagazin.sk


A na záver prichádza najľahšia, a zároveň najdôležitejšia časť programu. Zoberte nožnice a vaše vlasy vo vrkoči rovno odstrihnite. Je len na vás, koľko centimetrov sa rozhodnete zobrať. Ak však máte rozštiepené končeky, odporúčame odstrihnúť aspoň 3-4 centimetre, aby sa vlasy dôkladne oživili.



ODPORÚČAME AJ:
Novinkou na pery je tehlová červená, bude sa vám hodiť?
Neviete, čím ešte prekvapiť? Skúste plavky na zips
Chcete skrášliť svoj dekolt? Obrovské náhrdelníky sú riešením
Koniec suchým vlasom či spálenej pokožke? Pomôže vám kokosový olej

Komentáre