Štýl

Farbenie vlasov doma: Ako predísť katastrofe?

"Nikto netvrdí, že vlastnoručné farbenie vlasov je nemožné, treba však dodržať zopár zásad. Ktoré to sú a ako pri nich postupovať?"

Eva Frantová, 18. januára 2016 12:00
Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš
Nechce sa vám vyhadzovať peniaze za drahé strihanie, fúkanie, styling a hlavne kadernícku zručnosť pri farbení vlasov? Nikto netvrdí, že vlastnoručné farbenie vlasov je nemožné, treba však dodržať zopár zásad. Ktoré to sú a ako pri nich postupovať? Vysvetlenie nájdete v štyroch jednoduchých krokoch.

1. Zistite, čo sa vám hodí


Ak už ide o farbu vlasov, len tak ľahko sa jej nezbavíme. Preto ešte pred samotným farbením zistite, ktorý odtieň je pre vás ten najvhodnejší. Kaderníci odporúčajú zmeniť svoju prirodzenú farbu nie viac ako o dva odtiene. Ak však chcete naozaj radikálnu zmenu, riaďte sa tým, aké šperky sa k vám hodia. Ak dávate prednosť zlatu, blond či červená na vás bude vyzerať božsky, ak ste však skôr zástankyňou strieborných šperkov, skúste chladné, hnedé či čierne odtiene.

2. Viac je niekedy "viac"


Nebojte sa aplikovať viac farby aj keď si myslíte, že ste pokryli všetky štrbinky. Nikto predsa nechce skončiť s dvoma rozdielnymi odtieňmi len kvôli tomu, že mu nevystačila farba. Siahnite i po dvojnásobnom množstve, ak si nie ste istá, koľko jej budete potrebovať. Ak vám vystane, budete mať predsa nabudúce čo použiť.

3. Pripravte sa dopredu


Aby vás pri farbení nič nevyrušovalo, pripravte si jeden tmavý uterák, ktorý vám nebude ľúto vyhodiť, sponky na upínanie vlasov a samozrejme fóliu, ktorá ochráni vašu pokožku a tie časti vlasov, ktoré chcete farbenia ušetriť. Behanie po veci, ktoré vám chýbajú je totiž stratou času a zbytočne vás vystresuje.

4. Starostlivosť nadovšetko


Nakoniec nezabudnite na tú správnu starostlivosť. Farbené vlasy majú narušenú štruktúru a preto im doprajte ošetrujúce masky, šampóny určené na farbené vlasy a dodatočný lesk. Nikdy neviete, aký pevný je vlas po aplikácii farby a preto ich zbytočne nesťahujte gumičkou a nenamáhajte. Každý z nás má totiž na hlave individuálne silnú korunu krásy.

ODPORÚČAME AJ:
Účes roku 2016: Bronde či balayage?
Prehnali ste to s alkoholom a odniesla si to vaša pleť?
Zelená káva: Povianočný chudnúci zázrak alebo podfuk?
Aj malý zadok môže pôsobiť sexi: Počuli ste už o push-up nohavičkách?

Komentáre