Štýl

Prehnali ste to s alkoholom a odniesla si to vaša pleť?

"Ako sa vrátiť k žiarivej pleti bez akné? Poradíme vám. "

Eva Frantová, 8. januára 2016 14:00
Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok
Novoročné oslavy, možno nejaká tá narodeninová party či vianočné večierky a vaša pleť vyzerá priam strašidelne? Nemôžete sa predsa vrátiť do práce a začať nový rok v katastrofálnej forme. Ako sa však vrátiť k žiarivej pleti bez akné? Poradíme vám.

Podstatná je strava


Ak chcete svoju pleť zbaviť toxínov z alkoholu, najdôležitejšie je, aby ste svoje telo očistili od cukrov. Tie sa totiž usádzajú v póroch na pokožke a upchávajú ich. Následne sa zapália a vaša tvár je posiata množstvom nepekných a začervenaných vriedkov. Nechcete predsa opäť pôsobiť ako pätnásťročná. Preto doprajte svojmu telu a hlavne svojej pleti povianočný detox. Stavte na zeleninu, kvasnice a všetko čo obsahuje vitamín B.

Čistiť, čistiť a ešte raz čistiť


Vaša pleť musí byť čistá a bez baktérií. Preto ju každé ráno a večer ošetrite antibakteriálnou penou, nechajte ju pôsobiť niekoľko minút, aby sa baktérie úplne zlikvidovali a následne si pleť poriadne umyte vodou. Nepodceňujte ani denný krém vhodný pre zmiešaný typ pokožky. Pleť neuveriteľne zvláčni a dodá jej potrebnú hydratáciu.

Krém na vyrážky


Ak sa však vyrážok potrebujete zbaviť rýchlo a jednoducho, pomôže vám SOS gél na vyrážky. Drogérie sú plné rôznych druhov tohto zázračného krému, ktorý vás najzávažnejších vyrážok zbaví už počas noci. Je to hlavne vďaka obsahu alkoholu, ktorý ich dôsledne vysuší a keďže sa aplikuje len na konkrétne miesto, nezaťažuje zvyšok pleti.

ODPORÚČAME AJ
Padá vám príliš veľa vlasov? Povieme vám, čo robíte zle
Oslávte sviatky s tým pravým veľkolepým mejkapom
Kabelka clutch na silvestrovskom večierku nesmie chýbať,máte už jednu?
Červené víno skončilo na košeli? Pokoj, nie je to koniec sveta

Komentáre