Štýl

Dolce a Gabbana búrajú stereotyp: Módne prehliadky zaplnili burkami

"Dizajnéri Domenico Dolce a Stefano Gabbana tentokrát prišli s niečím absolútne inovatívnym. Svet módy zasvetili do tajov burky."

Eva Frantová, 14. januára 2016 14:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP
Luxusná módna značka Dolce&Gabbana prišla na trh s niečím neskutočným. Ak si myslíte, že máme na mysli nové trendy čižmy či kabát do neskorej zimy, ste na omyle. Dizajnéri Domenico Dolce a Stefano Gabbana tentokrát prišli s niečím absolútne inovatívnym. Svet módy zasvetili do tajov burky.

Svojou kolekciou módnych buriek chcú prilákať hlavne zákazníkov Stredného východu a vo svojej tlačovej správe opisujú najnovšiu kolekciu ako „očarujúci príbeh o kráse a hrdosti úžasných arabských žien“.

Nová kolekcia sa od tých predchádzajúcih líši nielen na prvý pohľad, ale i v neobyčajných detailoch, akými je samotný výber látky, textúra či ornamenty. Niektoré pripomínajú kolekciu jar-leto 2016, zatiaľ čo iné zdobí čipka či kvety. Burky sa do butikov na Strednom východe dostali už tento mesiac, ak však máte záujem zaobstarať si ich v Európe, zájdite do Paríža, Londýna, Milána či Mníchova.

Talianska značka sa týmto činom dostala medzi tie popredné módne domy, ktoré svoje kolekcie ušili na mieru moslimským zákazníkom. Tí totiž na obelčenie a topánky míňajú v priemere 266 miliárd ročne pričom toto číslo do roku 2019 porastie až na 488 miliárd.

Podobné kolekcie však v histórii Dolce&Gabbana nie sú ničím výnimočným. V októbri sa pri tvorbe novej kolkecie nechali inšpirovať Moskvou, v roku 2015 zase potešili zákazníkov v Japonsku a Číne. Tak čo, potešili by ste sa podobnému módnemu kúsku?

Zdroj: www.edition.cnn.com

ODPORÚČAME AJ:
Účes roku 2016: Bronde či balayage?
Prehnali ste to s alkoholom a odniesla si to vaša pleť?
Zelená káva: Povianočný chudnúci zázrak alebo podfuk?
Aj malý zadok môže pôsobiť sexi: Počuli ste už o push-up nohavičkách?

Komentáre