Štýl

Chudnete? Dajte si pozor, syndróm skinny fat číha na každú z nás

"Minimálne 50% žien na svete sa necíti skutočne dobre vo svojom tele. Je to však vec, ktorú vieme veľmi jednoducho ovplyvniť, ak samozrejme chceme. "

Eva Frantová, 20. júla 2015 14:00
Ilustračné foto Foto: TASR/S. Písecký
Ste nespokojná so svojou postavou a najradšej by ste na nej zmenili úplne všetko? Nie ste sama. Minimálne 50% žien na svete sa necíti skutočne dobre vo svojom tele. Je to však vec, ktorú vieme veľmi jednoducho ovplyvniť, ak samozrejme chceme. Aj tu si však treba dávať pozor na základné chyby, ktoré nám namiesto vysnenej postavy prinesú takzvaný „skinny fat“ efekt. Čo to vlastne je? Prezradíme vám!

Drasticky chudnete? Prvé vás opustia svaly


Ak ste sa rozhodli zhodiť svoje kilá len pomocou zmeny stravovacích návykov, ktorá však pozostáva z vysadenia čo najväčšieho množstva príjmu energie, ste na najlepšej ceste k strate svalovej hmoty, oslabeniu organizmu a zníženiu elasticity kože. Aj pri chudnutí by ste totiž mali mať na pamäti, že vaše telo musí z niečoho žiť a ak mu nebudete dávať dostatočné množstvo proteínov, odnesú si to najmä pevné časti vášho tela.

Celulitída sa veľmi rada pridá


Pri zhadzovaní hmotnosti je dôležitá hlavne kombinácia cvičenia, pitného režimu a samozrejme stravovania. Vaše telo potrebuje dostatok zdravých a prospešných kalórií, a nie hodiny hladu a následné prejedanie sa. Práve to totiž vedie k stavu, v ktorom síce vyzeráte chudo, ale problémové partie sa nikdy nevyformujú. A aby toho nebolo málo, stehná a zadok zvykne obsadiť pliaga menom celulitída. Vaša koža totiž nie je pružná a tak zlenivie. Veď prečo by sa vôbec mala snažiť?

Ako „skinny fat“ predísť?


Podstatou je, aby ste sa správne stravovali. Žiadne hladovky ani prejedanie. Skúste jesť pravidelne, minimálne päťkrát denne v menších dávkach vyváženú stravu. Zároveň sa vyhýbajte fast foodom a im podobným jedlám, ktoré v sebe nemajú žiadne prospešné kalórie, iba ak tie, čo rady pretekajú cez opasok. Rovnako dôležitý je i šport. Ak chcete spevniť svalstvo na celom tele, vyskúšajte bojové umenie či plávanie. Zapojíte tak celé telo a vyformujete ho. A čo je najdôležitejšie, majte trpezlivosť, ani Rím sa nepostavil za jeden deň.

ODPORÚČAME AJ:
Gélové nechty bez námahy? Zájdite si do drogérie
Nemáte čas navštíviť kaderníka? Ostrihajte si vlasy samy
Neviete, čím ešte prekvapiť? Skúste plavky na zips
Balerínky, priateľky naše každodenné. Viete ako ich správne nosiť?

Zdroj: www.stylebook.de

Komentáre