Hudba a film

Speváčka Vanda má nový videoklip, krstil sa na Slovensku a v Argentíne

"Skladbu zložila ešte pred odchodom do Južnej Ameriky."

TASR, 28. júna 2015 14:00
Vanda. Foto: youtube.com
Speváčka a skladateľka Vanda debutovala pred troma rokmi albumom Astrology. Teraz sa vracia s druhým sólovým opusom Introspective, ktorý už fanúšikom predstavila singlom He's Just A Man. Momentálne na nový albumový počin upozorňuje pesničkou La Peregrina, ktorú naspievala v španielčine. Videoklip k temperamentnej skladbe, ktorá je inšpirovaná speváčkiným životom a cestami po Argentíne, predstavila v stredu (24. 6.) v Bratislave.

"La Peregrina znamená pútnička, teda žena, ktorá sa vydáva sama na púť, cestu. Je to moja autobiografická skladba, zachytáva obdobie, keď som sa rozhodla kráčať vlastnou cestou, s vlastnými myšlienkami a názormi," prezradila rodáčka z Nitry. Skladbu zložila ešte pred odchodom do Južnej Ameriky. "Keď som ešte ani nevedela, že tam pôjdem, ale moje podvedomie to už tušilo. Znamená pre mňa veľmi veľa." Videoklip nakrútila v spolupráci so svojím dvorným režisérom Braňom Vinczem. "Už sme spolu vytvorili päť klipov. Toto je prvý, ktorý som robila v exteriéri, veľmi som chcela exteriér. Našli sme naozaj nádherné miesto pri Lozorne, úplne rozprávkové, vôbec som o ňom netušila. Španielsku pesničku sme spojili s krásnou slovenskou prírodou," povedala pre TASR speváčka a tiež náruživá cestovateľka.



Vanda prezentovala svoj nový videoklip v hlavnom meste Slovenska, ale ako prvý ho vyprevadil do života priamo počas krstu neznámy mladý muž v Argentíne. "Valentín je moja najbližšia osoba, je mojou múzou, žije v Santa Fé, čiže sme sa v reálnom čase cez Skype spojili s Argentínou," objasnila netradičný slávnostný akt. Jeho druhá časť sa už odohrala v Bratislave, kde videoklipovú novinku pokrstil hudobný recenzent Marek Majzon.

Vanda (1986) je slovenská speváčka a skladateľka. Hudbu komponuje od 12 rokov. Dnes je autorkou vyše 200 skladieb a textov. Po niekoľkoročnom účinkovaní v kapelách sa vydala v roku 2008 na sólovú dráhu. Momentálne vystupuje a nahráva hlavne s Marekom Wolfom (gitara) a Matúšom Ferkom (klávesy). Texty píše v angličtine a španielčine, jej tvorbu ovplyvnil život v USA a Argentíne. Osciluje na pomedzí viacerých hudobných žánrov (pop, rock, folk, soul, alternatíva). Tvorbu z uplynulých dvoch rokov zachytáva na albume Introspective, na ktorom prináša témy ako strach, strata viery a znovuspoznávanie sa. Popri hudbe je jej najväčšou vášňou cestovanie.

ODPORÚČAME AJ:
Celeste Buckingham: Nový klip o najnepredvídateľnejších dňoch
Dokument Dior a ja ocenia najmä ľudia milujúci módu
Lenka Filipová príde v júli opäť na Slovensko
Muzikálový špeciál: Poznáte tieto legendárne filmy?
COVERVERZIE: Päť piesní, ktorých originál nepoznáte

Komentáre