Hudba a film

COVERVERZIE: Päť piesní, ktorých originál nepoznáte

"Vedeli ste, že pôvodným interprétom týchto skladieb je niekto iný?"

Tomáš Kušnír, 19. júna 2015 12:00
Britská speváčka Adele. Foto: TASR/AP

Nothing Compares 2 You


Pieseň, ktorou sa preslávila írska speváčka Sinead O’Connor, pôvodne napísal spevák Prince pre jeho projekt The Family. Zaujímavé je aj video, v ktorom vidieť iba speváčkinu tvár. Skladba z albumu I Do Not Want What I Haven't Got patrí k najznámejším piesňam 90. rokov.


Zdroj: youtube.com

Hallelujah


Leonard Cohen sa postaral o pieseň Hallelujah, ktorá je na vrchole prespievaných piesní. Existuje viac ako 200 verzií tejto skladby, prespievali ju aj Alexandra Burke, Jeff Buckley alebo Rufus Wainwright.


Zdroj: youtube.com

Make You Feel My Love


V roku 1997 sa na albume Time Out of Mind Boba Dylana objavila skladba Make You Feel My Love. Komerčne je veľmi úspešná a je populárna medzi účinkujúcimi v speváckych súťažiach. Cover verziu vytvorili Billy Joel, Garth Brooks, ale najväčší úspech malo prespievanie od britskej speváčky Adele.


Zdroj: youtube.com

Hurt


Depresívna skladba, originálne od Nine Inch Nails, je odkaz pred samovraždou. V texte možno cítiť beznádej, keď už viac autor nevie nájsť dôvod ďalej žiť. Veľkú pozornosť na seba upriamil Johnny Cash, keď vytvoril svoju cover verziu.


Zdroj: youtube.com

I Will Always Love You


Najromantickejšia zo všetkých romantických piesní. Najväčší hit americkej speváčky Whitney Houston, ktorý sa objavil aj vo filme Osobný strážca. Vypočujte si country originál od Dolly Parton.


Zdroj: youtube.com

ODPORÚČAME AJ:
Bratislavský Filmový chodník slávy má päť rokov
Kino novinky týždňa: Film Odobrať z priateľov sa odohráva na internete
David Guetta nahrá hymnu k futbalovým majstrovstvám
Rolling Stones vydávajú reedíciu slávneho albumu Sticky Fingers
LIKE DŇA: Takto postavili One World Trade Center

Komentáre