Hudba a film

Speváčka Mista predstavuje nový singel Take Me Home

"V novom singli Mista spieva o nepodmienenej láske, podpore a uznaní. Melodický song ponúka plnú škálu pocitov, ktoré sú podľa Misty dôležité na to, aby sa nám plnili sny."

TASR, 19. júna 2016 9:00
Mista Foto: screenshot youtube
Slovenská speváčka Mista, ktorá žije a pôsobí v Česku, predstavuje nový singel Take Me Home, s ktorým chce zabodovať aj doma na Slovensku. Hudbu emotívnej melodickej balady napísal Stano Šimor, na skladbe sa autorsky podieľala i samotná Mista. Spieva v nej o nepodmienenej láske, ktorú emotívne vyjadrila aj v klipe. Talentovaná hudobníčka chce zabojovať o priazeň slovenského publika. Zvlášť, keď jej skladby už poznajú nemeckí, švajčiarski, českí a dokonca čínski fanúšikovia.

„Na tejto skladbe som pracovala vyše pol roka. Autorom hudby je Stano Šimor, ktorý spolupracoval aj s takými kapelami ako Morhotronic či Lunetic. Ja som sa tiež podieľala na písaní hudby a textu. Bol to veľmi dlhý tvorivý proces. Keby ste si vypočuli prvé demo a dnešnú verziu, ani by ste neverili, že je to tá istá skladba. Spolupracovala som na nej aj so známym gitaristom Henrym Tóthom. Vniesol do nej surovejší, živý zvuk, ktorý veľmi dobre podčiarkuje atmosféru piesne,“ vysvetľuje Mista.

V novom singli spieva o nepodmienenej láske, podpore a uznaní. Melodický song ponúka plnú škálu pocitov, ktoré sú podľa Misty dôležité na to, aby sa nám plnili sny.

„Inšpiráciu na tvorbu hľadám úplne všade, dokonca aj v snoch. Som človek, ktorý má veľmi živé sny. Niekedy aj päť za noc. V noci žijem druhý život. Našťastie si všetky svoje sny väčšinou pamätám a neskôr z nich čerpám inšpiráciu. K singlu mám už aj videoklip, ktorý má jednoduchý príbeh. Od začiatku do konca je však plný symbolov a skutočných emócií,“ dodáva speváčka.

Nový singel mladej hudobníčky si môžu fanúšikovia užiť aj na letných festivaloch. Mista po prvý raz vystúpi na Fun Rádio Dohode, a to dokonca vo všetkých piatich mestách, v Banskej Bystrici, Nitre, Malackách, Bojniciach a v Poprade.

„Veľmi sa teším a zároveň mám rešpekt. Vystúpení mám za sebou stovky, ale veľmi málo z nich na Slovensku. Je to prijemné po dlhšom čase vystupovať v krajine, kde som sa narodila a vyrastala,“ doplnila na záver.

Mista, vlastným menom Soňa Šimorová, má za sebou klasické hudobné vzdelanie. Vyštudovala konzervatórium a Vysokú školu múzických umení v Bratislave. Po 20 rokoch pravidelného cvičenia na husliach a na klavíri sa však rozhodla pre radikálnu zmenu. Ako sama vraví, chcela si tak zachrániť duševné zdravie.

Presťahovala sa do Česka a z klasickej hudby presedlala na pop. Kariéru speváčky odštartovala v lete 2011 prvým singlom Rock It (United), ktorý sa stretol s veľkým ohlasom. Rovnaký úspech dosiahla i s ďalším songom Never Hide, ktorý jej otvoril dvere aj do zahraničia. Vďaka následnej ponuke na spoluprácu s nemeckým vydavateľstvom A45 vyšiel v roku 2012 hit Ca$h Out. V tomto roku Mista vydala aj prvý sólo album Show Me, s ktorým absolvovala trojmesačné turné v Ázii a Európe. V roku 2013 a 2014 vydala ďalšie single Feel the Breze a Go Wild, ku ktorým mala turné po kluboch s americkou speváčkou Keshou. S novým singlom Catwalk fever odštartovala začiatkom leta 2015 koncertovanie s kapelou. Singel sa dostal na 13. miesto oficiálnej nemeckej Pop Chart. Nový singel Take Me Home vychádza súčasne s rockovo-elektronickou EP platňou Back 2 Roots.

TASR informovala PR manažérka spoločnosti Propaganda House Nora Krchňáková.

ODPORÚČAME AJ:
Kino novinky týždňa: Nemo sa už našiel, na rade je modrá rybička Dory
Sziget sa blíži: Uvidíte The Chemical Brothers, Tinie Tempah, Editors
Paul Simon vydal nový štúdiový album Stranger To Stranger
Na Nou Campe si rád spievam s fanúšikmi, tvrdí tenorista Carreras

Komentáre