Hudba a film

Paul Simon vydal nový štúdiový album Stranger To Stranger

"V novinke Stranger To Stranger P. Simon opäť inklinuje k elektronickej hudbe. Napriek tomu si zachováva aj naďalej pesničkársku tvár."

TASR, 12. júna 2016 9:00
Na archívnej snímke je legendárny americký hudobník, skladateľ a spevák Paul Simon. Foto: TASR/AP
Americký spevák a skladateľ Paul Simon vydal nový štúdiový album, ktorý nazval Stranger To Stranger. Paul Simon patrí medzi najväčšie americké legendy. Jeho hudobná kariéra sa začala pred viac ako 50 rokmi, do povedomia verejnosti sa dostal najmä ako člen folkovej dvojice Simon & Garfunkel a v 60. rokoch nahrali mnoho známych hitov.

Od roku 1970 sa naplno venuje sólovej kariére, počas ktorej vydal tucet štúdiových albumov. K diskografii patrí aj pätnástka live a kompilačných albumov. Predchádzajúci album So Beautiful Or So What, ktorý vydal v apríli 2011, sa v rebríčku dostal na štvrtú pozíciu a len v USA prevýšil predaj albumov viac ako štvrť milióna nosičov.

Aktuálne sa Paul Simon snaží tento úspech zopakovať s novinkou Stranger To Stranger, ktorá sa na trhu objaví digitálne, na CD a tiež na vinyle. Album bude v základnej verzii pozostávať z 11 songov, deluxe verzia albumu prinesie ďalších päť bonusových skladieb. O produkciu sa postarali Andy Smith a Roy Halee, ktorý sa podpísal pod mnohé hity už spomínaného dua Simon & Garfunkel.



Paul na novinke Stranger To Stranger opäť inklinuje k elektronickej hudbe. Pri nahrávaní mu vypomáhal aj taliansky electronický umelec Clap! Clap!, ktorý s ním nahral tri songy. Napriek tomu si Simon zachováva aj naďalej svoju pesničkársku tvár, čo potvrdzuje aj prvá ochutnávka z albumu, ktorou je song Wristband. Ten jednoznačne dokazuje, že fanúšikovia sa môžu tešiť na mimoriadne vydarený hudobný počin, ktorý je právom považovaný za jeden z najočakávanejších titulov tohto roka.

Informáciu pre TASR poskytla PR manažérka vydavateľstva Universal Music Dominika Dirgasová.

ODPORÚČAME TIEŽ:
Hana Zagorová v septembri jubiluje,chystá album a narodeninový koncert
PERRIN: Ľudstvo potrebuje aj nepredvídateľnosť živej prírody
Fenomenálny hlas z Nového Zélandu vystúpi prvýkrát na Slovensku
PETER NAGY: Život speváka nie je taký, ako si ľudia myslia

Komentáre