Hudba a film

Hana Zagorová v septembri jubiluje,chystá album a narodeninový koncert

"Jednu z najväčších hviezd a stálic československej a dnes českej hudobnej scény bude ako obvykle sprevádzať skupina Boom! Band Jiřího Dvořáka."

TASR, 5. júna 2016 12:00
Na archívnej snímke speváčka Hana Zagorová. Foto: TASR/Miroslav Košírer
Speváčka Hana Zagorová oslávi v septembri nadchádzajúce životné jubileum, a to tým najlepším spôsobom, pripravuje nový album a narodeninový koncert v pražskej Lucerne.

Hana Zagorová, jedna z najväčších hviezd a stálic československej a dnes českej hudobnej scény, deväťnásobná zlatá slávica, držiteľka Diamantovej platne Supraphonu za viac ako desať miliónov predaných zvukových nosičov a členka Siene slávy hudobných cien Anděl, oslávi 6. septembra životné jubileum.

„Na svoje narodeniny som ešte nikdy nevystupovala, ale tento rok som sa rozhodla urobiť výnimku a pre fanúšikov pripraviť darček - narodeninový koncert v pražskej Lucerne priamo 6. septembra. Urobilo mi velikánsku radosť, že 1. mája, keď bol spustený predaj vstupeniek, bolo za desať minút preč hneď 20 radov,“ priznala Hana Zagorová a s úsmevom dodala: „V Lucerne pokrstíme nový album, ktorý sa bude volať O Lásce a práve o láske by mal byť i celý koncert,“ povedala speváčka pre Novinky Supraphonu.



Zagorovú a jej hostí bude ako obvykle sprevádzať skupina Boom! Band Jiřího Dvořáka. Vstupenky sú v sieti ticketpro.cz.

Speváčka, textárka a herečka Hana Zagorová (6.9.1946, Petřkovice u Ostravy) začala spievať už počas stredoškolského štúdia s Ostravským rozhlasovým orchestrom. V roku 1963 sa dostala do finále speváckej súťaže Hledáme nové talenty, v rokoch 1964-1968 absolvovala štúdium herectva na brnianskej JAMU. Prvý hit - pieseň Bludička Júlie mala v roku 1968 a jej prvá LP platňa Bludička vyšla o dva roky neskôr.

Zagorová je najúspešnejšou a najpopulárnejšou československou speváčkou, deväť rokov po sebe od roku 1977 do roku 1985 vyhrala anketu Zlatý slávik. Na svojom konte má dnes päť desiatok vydaných albumov a kompilácií, zatiaľ najnovším je štúdiový album Vyznání, ktorý vyšiel v máji 2014. Vlani v apríli ju pri príležitosti odovzdávania hudobných cien Anděl uviedla Akadémia populárnej hudby do Siene slávy.

ODPORÚČAME TIEŽ:
O Európsku filmovú cenu 2016 zabojujú Eva Nová a Farby piesku
Fenomenálny hlas z Nového Zélandu vystúpi prvýkrát na Slovensku
A. Kerestešová si v novej českej komédii zahrala klavírnu virtuózku
Kino novinky týždňa: Alica v Krajine za zrkadlom
Ivo Repčík natáča film o pašovaní tovaru výlučne v rusínskom jazyku

Komentáre