Hudba a film

Fenomenálny hlas z Nového Zélandu vystúpi prvýkrát na Slovensku

" Do pohraničného pásma medzi Českom a Slovenskom totiž mieri Novozélanďan Graham Candy."

TASR, 30. mája 2016 12:00
Spevák Graham Candy vo videoklipe k piesni Holding Up Balloons. Foto: youtube.com
Najväčší česko–slovenský multigeneračný a multižánrový festival Cibula Fest, ktorý otvorí svoje brány predposledný júlový víkend na letisku v Holíči, hlási ďalšieho zahraničného interpreta. A zamieril vysoko. Do pohraničného pásma medzi Českom a Slovenskom totiž mieri Novozélanďan Graham Candy, ktorý si v Holíči urobí zastávku na svojom európskom turné a vystúpeniach na renomovaných svetových festivaloch.

Graham Candy vystrelil v rebríčkoch svetových hitparád minulý rok, keď spoločne s nemeckým projektom Alle Farben pustil do sveta hit She Moves (Far Away), ktorý má na YouTube už viac ako 17 miliónov videní. V rámci jeho koncertného turné v Nemecku, Rakúsku a Švajčiarsku sa v predpredaji rozchytalo už 100.000 vstupeniek. Graham Candy upútal najmä svojím fenomenálnym hlasom a má na svojom konte aj spoluprácu s rakúskym interpretom menom Parov Stelar, s ktorým naspieval hit The Sun s ďalšími takmer 13 miliónmi videní na YouTube. Sólovo sa presadil hlavne s pesničkou Holding Up Balloons. Do Holíča príde Graham Candy po skončení koncertnej šnúry a pred Cibula Festom ešte absolvuje také festivaly ako Novarock v Rakúsku, Glastonbury v Anglicku aj Uploadsounds v Taliansku.

„Je naozaj skvelé, že sme do nášho hudobného programu získali tohto fantastického interpreta. Bude to jeho prvá návšteva Slovenska a nás teší, že práve na Cibula Feste,“ uviedol pre médiá organizátor festivalu Vladimír Chrenka.



Graham Candy tak bude už treťou zahraničnou hviezdou tohto ročníka, keď okrem neho vystúpia aj Thomas Anders z Modern Talking a Scooter. Českú a slovenskú hudobnú špičku budú zastupovať kapely Chinaski, Buty, Support Lesbiens, No Name, Hex či InéKafe.

Organizátori tak opäť posunuli hranice hudobnej zábavy tohto festivalu o kúsok ďalej, keď tu v minulosti vystúpil už takmer každý, kto na hudobnej scéne v Česku a na Slovensku niečo znamená a v minulých ročníkoch pribudli zahraniční hostia ako Alphaville či Bell, Book and Candle. Cibula Fest odštartuje 8. ročník vo štvrtok 21. júla samostatným projektom Onion Magic Story, kde sa predstavia viaceré dídžejské esá z oboch krajín a pokračovať bude koncertmi v piatok a sobotu 22. a 23. júla.

Všetky potrebné informácie si fanúšikovia nájdu na webovej stránke cibulafest.eu. Vstupenky je možné zakúpiť v sieti Eventim. TASR informovala Danka Šoporová zo spoločnosti Access Production.

ODPORÚČAME AJ:
OSN upozorňuje: Teplota na Zemi sa neustále zvyšuje
Pri stavbe metra v Ríme našli kasárne rímskej prétoriánskej gardy
FOTO: Pri pobreží Izraela našli vrak lode s pokladom starým 1600 rokov
V meste Zug budú ako prví na svete prijímať platby v bitcoinoch

Komentáre