Hudba a film

Romantika a komédia na jednom mieste: Až po uši si určite obľúbite

"Seriál Až po uši začína tam, kde väčšina seriálov podobného žánru končí. "

Webmagazin.sk, 19. októbra 2014 10:00
Aňa Geislerová Foto: HBO


A je to tu! Už čoskoro si budete môcť pozrieť nový 13-dielny seriál Až po uši. Určite sa máte na čo tešiť. Nechýbajú v ňom totiž známe herecké mená ako Aňa Geislerová, Jiří Havelka, Lenka Krobotová, Jana Švandová a mnohí ďalší. Nehovoriac o tom, že seriál sa nakrúcal pod režisérskou taktovkou Jana Hřebejka.

Pána režiséra netreba filmovému fanúšikovi zvlášť predstavovať. Šakalí léta, Pelíšky alebo Pupendo určite nevynechal žiadny nadšenec československej kinematografie. Jeho film Musíme si pomáhat bol dokonca nominovaný na Oskara v kategórii najlepší cudzojazyčný film.

Až po uši nenecháva divákov stáť na prahu domácností a spální, ale s nadhľadom a humorom ich ťahá do koloritu vnútorných svetov, kde medzi milostnými aférami presakujú na povrch strach a trauma, pred ktorými hrdinovia utekajú: matka alkoholička, nechcene tehotná priateľka, stratený otec, neverný manžel, samovražda sestry, či nešťastná láska. Všetka táto bolesť sa musí v niečom utopiť: v sexuálnych románikoch, alkohole alebo v práci. A za instantné riešenie svojich kríz musí samozrejme každý bez výnimky poctivo zaplatiť.
Záber zo seriálu Až po uši Foto: HBO

"Od romantických seriálov sa Až po uši líši vo väčšej miere nadsádzky, autentickosti a tiež v presnejších, vtipnejších a úspornejších dialógoch," uviedol na margo seriálu Hřebejk.

Režisér si hneď, ako dostal ponuku nakrútiť tento seriál povedal, že by sa mal odohrávať v okolí Vltavy. "Hneď od začiatku som si prial, aby hudbu skomponovala Vladivojna La Chia. Myslím si, že sa jej podarila a že tvorí dôležitú súčasť rozprávania," priblížil s tým, že hudba vznikala priebežne s natáčaním a niekoľko scén sa ňou inšpirovalo pri strihu. "Rozhodol som sa tiež posunúť romantického ducha predlohy smerom k väčšiemu komediálnemu stvárneniu," dodal.

Seriál Až po uši štartuje na programe HBO v nedeľu 2. novembra o 20.00 hod. Ďalšie epizódy diváci uvidia premiérovo behom nasledujúcich dvanástich týždňov, každú nedeľu vždy o 20.00 hodine.

ODPORÚČAME AJ:
Režisér Comebacku Miro Remo recidivistom pred kamerou veril
Legenda alebo fakt: Desať filmových trhákov, ktoré vás dostanú
Do kín prichádza Sudca, plátno ovládnu hollywoodske hviezdy

Komentáre