Hudba a film

V Košiciach sa v piatok začína Leto v parku, príde aj ikona ZAZ

"Mestský festival, ktorý sa začne už tento piatok, obohatia aj divadelné či klavírne predstavenia."

Webmagazin.sk/Barbora Belovická, 20. júla 2015 13:45
Francúzska speváčka ZAZ. Foto: k13.sk
V košických Kasárňach a Kulturparku sa už v piatok 24. júla začne tradičný mestský festival Leto v parku. Portál Webmagazín o tom informoval dramaturg festivalu Daniel Franko.

Festival odštartuje balkánska kapela Dubioza kolektiv z Bosny spolu s domácou elektro-indie-popovou kapelou Puding pani Elvisovej. Tá na festivale oslávi svoje 20. narodeniny predstavením svojho najnovšieho CD Tektonická platňa. V pestro žánrovom festivalovom mixe si podľa Daniela Franka má šancu nájsť to svoje každý: „Okrem koncertov sme pripravili aj rôznorodé aktivity od kvízov, cez filmy, až po detské programy a rozprávky,“ spresnil.

Ani tento rok nebude na Lete v parku chýbať hviezdne meno. Na festivale vystúpi jedna z najpopulárnejších francúzskych speváčok na svete, ZAZ. Jej hudbu, vychádzajúcu zo zmesi jazzu a soulu, blues i šansónu, si budú môcť fanúšikovia vypočuť na koncerte v otvorenom priestore v nedeľu, 9. augusta.

Návštevníkov môžu potešiť aj menšie koncerty mladých kapiel ako Fresh Out of The Bus, Frequency či Martina Javor. Z oblasti vážnej hudby festival obohatí klavírny koncert Jordany Palovičovej a džezové vystúpenie Lucie Lužinskej.

Leto v parku bude zahŕňať aj divadelné predstavenia. Z hlavného mesta dorazí Ateliér Babylon s rodinnou autorskou komédiou Kam chodí Oscar Wilde na večeru a rožňavské divadlo Actores ponúkne pre deti hru Pipi Dlhá Pančucha a večer dospelým špionážnu krimikomédiu na motívy slávneho filmu Alfréda Hitchcocka 39 stupňov.

Podľa koordinátora festivalu Daniela Franka nabral tento žánrovo pestrý festival už celomestský rozmer, ale kvôli atmosfére a priestorovým možnostiam sa prevažne koncentruje do parkového „kasárenského“ areálu. Festival využije aj Kunsthalle/Halu umenia, kde sa 28. augusta uskutoční záverečný koncert Milana Lasicu s orchestrom Bratislava Hot Serenaders.

ODPORÚČAME AJ:
Prvá dáma slovenského humoru odišla do hereckého neba
Adam Ďurica prichádza s Predpoveďou počasia
Pozná to Beyoncé aj Pink: Nevydarené vystúpenie
Kristína prichádza s klipom k pesničke Ta Ne

Komentáre